Das Pop en Rigby schitteren samen voor middelbare scholieren

'Hengelose meisjes... stilte, het is ons optreden'

Tekst: Jasper van Poelgeest / Foto's: Marieke Waalwijk ,

Bij het binnendringen van de kameleon achter het station, oftewel het nieuwe gebouw van Metropool, valt het gelijk op. De zaal wordt namelijk voor het grootste gedeelte gevuld met middelbare scholieren... en wat hebben ze er zin in!

'Hengelose meisjes... stilte, het is ons optreden'

De avond wordt afgetrapt door de Gelderse band Blizzard, een driemansformatie die er al snel stevig op lost speelt. Hoewel het voor veel van de aanwezige scholieren hun eerste concert is, weten ze er al snel een goede sfeer in te krijgen. Het is dan ook goed te merken dat deze band al veel ervaring heeft opgedaan in het verleden. Ik sluit het dan ook zeker niet uit dat hun, nog uit te brengen single, "The One", airplay in Hilversum zal gaan krijgen. 

Maar de avond is nog jong en de beurt is aan de Vlaamse band Das Pop. De heren uit Gent hebben net hun nieuwe cd, simpel getiteld Das Pop, uitgebracht. Zanger Bent van Looy lijkt wel aanbeden door de vrouwelijke scholieren voorin de zaal. In een passend tempo spelen ze zo'n beetje hun hele nieuwe album. Toch irriteert het de frontman licht dat wanneer hij achter zijn Kawai piano plaatsneemt om 'Girl Be A Man' in te zetten het publiek niet stil is. Desondanks speelt Das Pop erg goed en met veel energie. Ze sluiten hun show af met 'Never Get Enough' waarbij Bent nog één keer alles uit de kast haalt om zelfs het achterste publiek mee te krijgen. Iets wat hem als ervaren muzikant natuurlijk zelfs in Hengelo wel lukt! Helaas wordt de setlijst niet helemaal afgewerkt en 'vergeten' de Vlamingen de opgeschreven toegiften te spelen, maar de scholieren kan het blijkbaar niet veel schelen. 

Hoewel de zaal lang niet meer zo gevuld is als tijdens Das Pop heeft ook de laatste band er duidelijk zin in. Zij mogen de avond af te sluiten. De nieuwe huisband van De Wereld Draait Door 'Rigby' kende nogal een wervelende start met ups en downs met als hoogtepunt het voorprogramma van de Kaiser Chiefs en als dieptepunt de wisseling van bezetting. Van dat laatste is nu al helemaal niks meer te merken. De band staat als een huis en zanger Christon Kloosterboer bewijst dat hij veel meer in z'n mars heeft dan hij bij XYP liet horen. De band dwingt pas echt respect af tijdens hun ode aan Michael Jackson. Hun versie van 'Human Nature' staat echt als een huis en de hoge uithalen van Christon is misschien wel het kippenvelmoment van de avond. De band heeft ook nog goed nieuws te melden, hun nieuwe single 'One Song' zal niet alleen als thema voor de 3FM Serious Request actie gebruikt worden maar is komende week ook 3FM megahit. Dat Rigby zichzelf op de kaart zet bewijzen ze vanavond zeker! Hun optreden was zeer overtuigend en hopelijk niet het laatste in Metropool.