Burger Band Clash laat bands strijden in Het Burgerweeshuis

Met Point Blank, Fibre, Lick, Apache Rebels, Deliverys en Lemon Curd

Floor Savelkoel ,

Vrijdag 10 april vindt de eerste Burger Band Clash plaats in het Burgerweeshuis, Deventer. Bij deze competitie gaan zes bands uit Deventer de strijd met elkaar aan.

Met Point Blank, Fibre, Lick, Apache Rebels, Deliverys en Lemon Curd

Op vrijdag 10 april vindt voor de eerste keer de Burger Band Clash plaats. Een live competitie waarbij zes bands uit Deventer de strijd met elkaar aangaan. Dat het een verhitte strijd gaat worden staat vast, want de prijzen zijn niet mis.

De winnaar mag namelijk een single opnemen in de nieuwe studio van Elio Debets (Deltabeats) en wint een professionele photoshoot/ bandcoach traject van Maurits Westerik ( GEM) en mag de dag erna optreden op het Radio 2030 festival op de Boreel. Daarnaast geeft muziekwinkel Meibergen een hoop muzikantenpakketten weg aan de beste muzikant en de beste drummer van de avond. De avond wordt gepresenteerd door Dennis Weening bekend van de band Spider Rico en als host van MTV en Rock Nation. De jury bepaald voor 60% wie de winnaar is van de avond, de overige 40% komt van het publiek. Adviesbureau Tauw heeft een speciale decibelmeter ontworpen om zo het applaus te kunnen meten. Belangrijk voor de bands dus om voldoende eigen publiek mee te nemen. De bands die geselecteerd zijn voor de Burger Band Clash zijn Point Blank, Fibre, Lick, Apache Rebels, Deliverys en Lemon Curd. De avond wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel,
gemeente Deventer, muziekwinkel Meibergen, DTV en Radio 2030.

De deuren van Het Burgerweeshuis gaan om 19:30 open en kaarten kosten 2,50.