Wie het laatst lacht...

Smartlappenavond met een knipoog

Tekst: Floor Savelkoel / Foto's: Peter Lammers ,

De laatste week van het jaar is er altijd het Deventer Humorfestival. Lekker lachen voordat het jaar is afgelopen. Één van de onderdelen is de Smartlappenavond. Daar waren wij bij dit jaar.

Smartlappenavond met een knipoog

Onder het motto ' Wie het Laatst Lacht in 2008, Lacht het Best in 2009' werd dit jaar weer het Deventerse Humorfestival georganiseerd. In een week tijd waren er verschillende voorstellingen en activiteiten op diverse locaties. Onder andere stand-up comedy, theater, film, muziek, cabaret en smartlappen.

3VOOR12/Overijssel was afgelopen zaterdag 27 december bij de Smartlappenavond. In een aantal cafés in de binnenstad en in de Deventer Schouwburg en het Burgerweeshuis waren Nederlandse levensliederen te horen met een knipoog. Het was overal erg druk en de sfeer zat er goed in. Veel mensen had wel even zin om te lachen na al die serieuze kerstdagen. Het publiek was heel divers, van jong tot oud, iedereen was vrolijk en opgelaten. En de bandjes deden hun uiterste best om iedereen lachend 2008 af te laten sluiten.