Face Tomorrow na lange afwezigheid terug (in Hedon)

‘Waarom de band Left heet is al snel duidelijk’

Tekst: Bastiaan Prasath ,

Met de recente cd ‘In The Dark’ is Face Tomorrow terug van weggeweest. Eindelijk, het wachten heeft lang geduurd (vier jaar). Dat kan funest zijn voor een band die het vooral van hun live-prestaties moet hebben. Gelukkig hoort er bij een fatsoenlijke cd een tournee. Die brengt ons vandaag naar Hedon, Zwolle. Als voorprogramma is er het Brabantse Left.

‘Waarom de band Left heet is al snel duidelijk’

Face Tomorrow is een band met beruchte live-reputatie. Overal waar de Rotterdammers kwamen gaat het dak eraf. Het album ‘For Who You Are’ is ongepolijste diamant gevuld met nummers die het in het midden houden van Deftones en A Perfect Circle. ‘The Closer You Get’ kende ook die combinatie, maar verfijnde het enigszins. Nu, met ‘In The Dark’ is het ruwe randje er bijna helemaal af. De vraag is dan ook of fans van het eerste uur de band komen opzoeken na zo’n lange afwezigheid.

Voor Face Tomorrow het podium opkomt is Left aan de beurt. Dit trio komt uit ‘het schone Brabant,’ zoals de zanger het noemt. Waarom de band Left heet is al snel duidelijk. Zowel de drummer als zanger/gitarist spelen linkshandig. En de bassist… nou ja, die mag aan de linkerkant van het podium staan, voor wat het waard is. De band speelt een mengelmoes van (stevige) rock en psychedelica met een emorandje. De zang doet af en toe denken aan Brian Molko van Placebo, wat zeker niet verkeerd is. De nummers zitten erg goed in elkaar, met veel oog voor de details en het geluid is erg helder. Alleen het gitaargeluid is niet altijd overal in de zaal goed te horen. Dit is dan ook het enige minpuntje aan de show, want de band musiceert retestrak. 

 

Wanneer Face Tomorrow om half elf aftrapt is de zaal helaas verre van gevuld. Een beetje rommelig gaat de band van start, want de meeste mensen moeten nog terugkomen van de bar. Met een aantal nummers van ‘In The Dark’ wordt er geopend, gevolgd door de ‘hits’ van het vorige album, ‘Sign Up’ en ‘My World Within’. Voornamelijk de eerste zorgt voor veel respons uit de zaal, maar ook het nieuwe ‘Overpowered’ doet het erg goed. Het nummer is zelfs opgenomen in top 100 Nederlandse hits, vertelt men op het podium.

 

De Rotterdammers zijn sowieso erg spraakzaam en zijn blij dat er vanavond mensen zijn gekomen. Het is alweer zeven, acht jaar geleden sinds de band in Hedon stond. Een enkeling uit de zaal was daarbij. Meer mensen kennen de groep van hun optreden op het Bevrijdingsfestival. Terug naar het optreden van vanavond. Net als op cd is het ook zanger Jelle die live de show steelt. Zijn engelachtige stem past de psychedelische muziek erg goed en af en toe is er die ouderwetse felle uithaal.

 

Een uur en kwartier wordt er prima spel gemaakt waarin bijna het hele nieuwe album voorbij komt. Voor de fans van het ruigere werk is er nog ‘Worth The Wait’ en ‘Back To The Starting Line’. Het is absoluut niet verkeerd wat Face Tomorrow ons vandaag voorzet, en op een paar schoonheidsfoutjes na speelt de band prima. De presentatie is echter aan de rommelige kant, erg jammer. Gelukkig wordt die ruimschoots gecompenseerd door een enthousiaste band die er een feestje van wil maken. Toch, het moet gezegd worden, mocht Left meer aanhangers gehad hebben, dan hadden ze de ‘strijd’ vanavond gewonnen. Neemt niet weg dat iedereen tevreden naar huis kan. Dat het maar niet weer zo lang mag duren voordat ze Zwolle weer aandoen