Club 3voor12/Overijssel presenteert Eurosonic Showcase

Eerst Deventer en Enschede, dan naar Groningen

Joannie Kooyman ,

De drie Overijsselse bands The Freaks, Thozes en Ottoboy gaan naar Eurosonic in Groningen. Hiervoor zijn zij geselecteerd door Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) die jaarlijks drie acts presenteert op dit festival. Het festival is uitverkocht, maar iedereen krijgt de kans dit drietal live te zien tijdens Club 3voor12/Overijssel op 9 en 10 januari 2009 in Deventer en Enschede.

Eerst Deventer en Enschede, dan naar Groningen

Voordat de drie bands naar Groningen afreizen, heeft het publiek nog de kans om ze in Overijssel te zien tijdens Club 3voor12/Overijssel. De eerste showcase vindt plaats op vrijdag 9 januari 2009 vanaf 20:00 uur in Het Burgerweeshuis in Deventer, de thuisbasis van The Freaks. Daar worden de drie bands bijgestaan door de Deventer band Lick. Op zaterdag 10 januari treden zij op in Atak te Enschede, hometown van Thozes en Ottoboy. Hier openen de deuren om 20:30 uur. Beide avonden is de entree gratis.

Vrijkaarten en cd’s
Tijdens beide showcases maken bezoekers kans om twee vrijkaarten te winnen voor het uitverkochte Eurosonic-festival, dat plaatsvindt op 15 en 16 januari in Groningen. Ook krijgt elke bezoeker bij de showcase een gratis sampler-cd met nummers van het drietal (op=op).

Tijdens Eurosonic zijn Thozes, The Freaks en Ottoboy te zien op vrijdag 16 januari vanaf 20:00 uur in het Pakhuis, Peperstraat 8-2, Groningen.

De bands
The Freaks doen wat ze leuk vinden. Superstrakke, maar dansbare muziek maken en het publiek gek maken met hun denderende liveshow in blauwe pakjes. Alles mag en alles kan, van carnaval tot over-de-top-rock, grooven met orgels, konijnenoren en een meisjesdrummer. Hoe gekker hoe beter! 

Ottoboy, the oneman trashband, maakt Rock & Roll van het ruige soort. Na jarenlang ploeteren in allerlei bands en frustratie over de moeite die het koste om die bands aan het spelen te krijgen besloot hij dat alleen spelen het makkelijkste was. Als Ottoboy kan, kan de band. Zo simpel is het.

Thozes is de naam van de band en de bijnaam van de oprichter, Thomas Meeuwis. Vier van de zes leden studeerden aan de “Artez PopAcademie”, waardoor ze constant konden experimenteren met structuren, harmonieën, geluiden en melodieën. Dit resulteerde in datgene wat Thozes vandaag de dag is: een vrijwel uniek mengsel van jaren ’60 pop, jaren ’90 indiepop en moderne rock.