Pascal Bouma nieuwe directeur van Hedon

Directeur Burgerweeshuis verruilt Deventer voor Zwolle

De 37-jarige Pascal Bouma wordt per 1 september de nieuwe directeur van poppodium Hedon in Zwolle. Bouma is geen onbekende in de Overijsselse popsector: de afgelopen tweeënhalf jaar zwaaide hij als directeur de scepter in het Burgerweeshuis in Deventer.

Directeur Burgerweeshuis verruilt Deventer voor Zwolle

Poppodium Hedon in Zwolle heeft een nieuwe directeur gevonden in de persoon van de 37-jarige Pascal Bouma. Officieel begint hij per 1 september, maar vanaf de zomerstop neemt hij al de dagelijkse leiding over van interim-directeur Paul van Oort. Nu heeft Bouma nog de touwtjes in handen bij poppodium Burgerweeshuis in Deventer. Hier was hij de afgelopen 15 jaar actief, waarvan de laatste tweeënhalf jaar als directeur. Daarvoor was hij vrijwilliger.

Van Oort nam de gang van zaken in Hedon tijdelijk waar toen directeur Mike Iking vorig jaar vertrok. Hij heeft het afgelopen jaar een nieuwe bedrijfsstructuur opgezet, nadat ook de programmeur, de bedrijfsleidster en de PR-man van de zaal waren vertrokken. Die functies zijn inmiddels weer ingevuld. Bouma komt terecht bij een podium met een flinke ambitie: Hedon heeft de zinnen gezet op de bouw van een tweede zaal, geschikt voor 1000 man. In de huidige concertzaal kunnen 500 bezoekers naar binnen.