Woensdag 15 November staat P60 Amstelveen in het teken van bier, headbangen en rockmuziek. Nashville Pussy betreedt hier deze avond de bühne, met Sinner Sinners en Cheap Thrills in het voorprogramma. Een drietal bands dat sex, drugs en rock-'n-roll ademt. Het optreden van Sinner Sinners is hierbij verrassend, omdat de band door een communicatiefout eigenlijk niet op het affiche stond. De vrijwilligers bij P60 zijn gelukkig flexibel en gaan voor deze Amerikaanse band graag een half uur eerder open. Een verder rustig verloop van de avond in het Amstelveense poppodium zit er niet in. Vanaf het aanslaan van de eerste riff verandert de zaal in een klein rock-'n-roll-walhalla.

Sinner Sinners: rauw en rokerig

Het Frans-Nederlandse koppel Steve en Sam richt in 2009 de band Sinner Sinners op. Vanaf dat moment gaat alles in vogelvlucht en wordt het eerste album in 2011 uitgebracht. Het meest recente album Optimism Disorder wordt opgenomen in de Rancho de la Luna studio in Joshua Tree (Californië). Deze studio is bekend van het werk van Queens of the Stone Age en The Eagles of Death Metal. Invloeden van laatst genoemden zijn duidelijk terug te horen in de sound van de band: rauwe gitaarrifs en een rokerig stemgeluid.

Het publiek waarvoor de zeskoppige band deze avond optreedt is dunbevolkt: slechts 25 man blijkt op de hoogte te zijn van de aanpassing in het programma. Toch doet dit niets af aan het enthousiasme en de ervaring waarmee de band haar nummers afwerkt. De toon is hierdoor gelijk gezet; het wordt een avond vol snoeiharde rock. Het is niet gek dat er bij de bar veelvuldig om oordopjes wordt gevraagd.

Cheap Thrills: verbluffende podiumkunsten

De tweede supportact bij headliner Nashville Pussy is de Haarlems-Amsterdamse band Cheap Thrills. De formatie van Cheap Thrills bestaat deze woensdag naast de vaste drie ruige dames ook uit een mannelijke gitarist. Het oog is echter grotendeels gericht op zangeres Satisfaction Sally. Met haar rauwe stemgeluid en podiumkunsten steelt ze de show. Ook gitariste Doreeno Rockmacheeno’s weet hoe ze het publiek moet verbluffen en doet dit zonder dat je ook maar één keer haar gezicht achter haar wilde blonde haar vandaan ziet komen. Er is wel een klein contrast met de andere twee bands: Cheap Thrills mist de jarenlange ervaring van een band als Nashville Pussy. Maar na drie eerdere edities weet Cheap Thrills hoe het is om P60 op te warmen voor de headliner van de avond. Dit doen de bandleden dan ook met verve.

Nashville Pussy: een match made in hell

Ondanks dat er maar zo’n honderd man op deze avond afgekomen zijn, spelen de heren en dames van Nashville Pussy alsof ze voor een gevuld stadion staan. De naam doet anders vermoeden, maar de vierkoppige formatie Nashville Pussy kent haar roots in Atlanta, Georgia. Sinds 1996 is het hart van de band het paar Blaine Cartwright en Ruyter Suys, een match made in hell. De punkrockband is niet vies van ruige teksten en een even zo ruige gitaarsound.

Dat ze toch ook ergens een voorliefde voor outlaw country hebben, blijkt na het inzetten van klassieker Can’t You See van countrylegende Waylon Jennings. Nashville Pussy zou Nashville Pussy niet zijn als ze het nummer geen complete rock make-over zouden geven. Een geslaagde zet, en het is dan ook jammer dat er een vervroegd einde aan de show komt. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de hoofdwond die de drummer eerder de dag heeft opgelopen. Een verklaring voor de wond is er niet, maar het is indrukwekkend dat hij ondanks het ongemak deze performance neer zet. Intussen lijkt de energie bij de overwegend mannelijke bezoekers in de zaal ook langzaam op te raken. Niet gek, want na zo’n avondje smerige rock-'n-roll verdient men het stiekem wel om uitgeput neer te ploffen op de bank.