3tip12!: Meeknikken op de laid back hiphop van Jay Prince

Aanstormend talent op Making Waves Winterfest en in De Bakkerij

Job Boas ,

Iedere maand geven we drie tips van concerten waar je absoluut naartoe moet. Maar we hebben geen glazen bol waarin we zien hoe goed die concerten zullen zijn. Daarom zijn onze redacteuren ook ter plekke om de avond te recenseren.

Making Waves Winterfest
Making Waves kende een aantal geslaagde edities op het strand van Bloemendaal, zo tegen het einde van de zomer. Deze maand vindt voor het eerst een wintereditie plaats. Het festival verhuist van het strand naar Patronaat met een avondvullend programma. Liefst negen acts uit de stal van Full Spectrum en Atomnation staan op het affiche, dus verwacht techno en indie/electronica van de bovenste plank. Onder meer The Yukon Nightclub en Haty Haty (Blaudzun en David Douglas) betreden het podium. Uit Haarlem zijn Henkerchief en producer Precursor van de partij en kleurrijke doch donkere triphop is er in de vorm van Gosto.

Making Waves Fest, Patronaat, zaterdag 13 februari, 20.00 uur

Jay Prince
Londenaar Jay Prince is niet louter van de scherpe raps, maar ook een prima zanger. Een rauwe flow wisselt hij af met mellow vocalen, regelmatig begeleid door spitsvondige soulvolle arrangementen. Polaroids is zo’n nummer met een subtiele Rhodes-partij en een hook die je als vanzelf mee laat knikken. Een gevoel van nostalgie naar de jaren negentig is in de laid-back producties nauwelijks te onderdrukken maar toch blijft Jay Prince bij de tijd met zijn experimenteerdrift. Een jongen om in de gaten te houden, te beginnen in Patronaat.

Jay Prince, Patronaat, vrijdag 19 februari, 22.00 uur

Indie in Town
De perfecte avond om nieuwe eigenzinnige acts van eigen bodem te ontdekken. Een viertal talentvolle bands uit de regio en daarbuiten zullen in Castricum op de planken staan.
The Refs maakt subtiele en soms dromerige folk maar mogen regelmatig buiten de lijntjes kleuren. De band Tiger Pilots is sterk geïnspireerd is door jaren tachtig postpunk met een herkenbare donkere bariton van de leadzanger. Verfrissend eigenzinnige indierock is er van het jonge Rotterdamse Your Average Neighbours en het Castricumse duo 2nd Grade treed aan met meerstemmige zoetgevooisde popliedjes waar een randje nooit ontbreekt.

Indie in Town, De Bakkerij, zaterdag 20 februari, 21.00 uur