Naast de singlereleases hebben Oliver Aron en Labasheeda ook videomateriaal uitgebracht bij hun eerder uitgebrachte singels. Oliver Aron heeft eerder zijn debuutsingle ‘Gypsyland’ uitgebracht en Labasheeda is een art-punk band uit Amsterdam die al een lange serie optredens door Europa achter de rug hebben. Bovendien heeft de band van Saskia van der Giessen al een behoorlijk repertoire uitgebracht in de vorm van EP en albummateriaal.

Oliver Aron

‘Kwetsbaar en eerlijk zijn over je eigen fouten, blijkt lastig te zijn’

Al tijdens zijn deelname aan de Rob Acda Award laat Oliver Aron het materiaal horen wat hij nu uitbrengt. Het is materiaal waar de deuren naar het pijn in Olivers hart zijn opengezet. Iets wat al is te horen op zijn debuutsingle Gypsyland.

De nieuwe single Thepriceipayforit is voor de bezoeker aan de eerste voorronde van de Rob Acda Award een bekend nummer omdat Oliver deze song al speelt tijdens die avond. Een croonerachtige song, maar wel één waar opnieuw die deur naar zijn pijnlijke hart is geopend. ,,Wanneer een relatie voorbij is, zijn we als mensen geneigd om te wijzen naar de ander. Dit gene is niet het geval tijdens Thepriceipayforit. De catchy pop track schetst het beeld van een schuldig hart, die de hoop in liefde is verloren door self-sabotage. Kwetsbaar en eerlijk zijn over je eigen fouten bleek lastiger dan ik dacht maar het schrijven van dit nummer heeft mijzelf ruimte geboden om te voelen", zegt Oliver Aron over zijn nieuwe single die hij al op 7 september heeft uitgebracht, maar nu ook net als voorganger Gypsyland heeft voorzien van een videoclip.

Labasheeda

Nieuwsgierig naar blauwdruk met nieuw materiaal

De Amsterdamse art-punk groep Labasheeda maakt in de aanloop naar hun nieuwe album Blueprints hun volgers nieuwsgierig. Toepasselijker kan het haast niet met de nieuwe single Curiosity.

Kort en krachtig is de single wel. Het laatste werk van Labasheeda dateert alweer van een paar jaar terug met de EP Old Traditions uit 2021. De band van onder meer Saskia van der Giessen zit bepaald niet stil en optredens zijn er genoeg. Toch komt op 3 november hun nieuwe album Blueprints uit, waarop Curiosity staat. Een stevig, kort, maar krachtig nummer met een hele mooie songtekst in de single: ‘Don’t be so hard on yourself’. Wie naar de lucht kijkt en nieuwsgierig is naar de omgeving kan de wereld een stukje mooier in kleuren. Het lijkt allemaal in Curiosity te zitten.