Op deze zaterdag aandacht voor liefst twee videoclips. De twee clips komen van Dashaeno en PIEN. Eerstgenoemde heeft de single met AnishaGF de song ‘Simpel Leven’ uitgebracht en PIEN die afgelopen jaar nog haar EP 3.0 heeft uitgebracht, gooit het nu over een andere muzikale boeg door met de Engelse DJ-producer Synergy de single ‘I See Sound’ op te nemen. Het tweetal laat dat vergezellen met een videoclip.

Dashaeno

Het stiekeme verlangen naar het onbezonnen leven

Hoewel Dashaeno nog steeds deel uit maakt van het Amsterdamse rapperscollectief Black Acid, is hij eveneens actief op het solopad. 3 voor 12 Amsterdam heeft in 2017 aandacht gegeven aan het materiaal van dit collectief bij de EP-release Beter Nu Dan Nooit.

Op dit moment concentreert Dashaeno zich meer op zijn soloproject en is daar druk mee bezig. In 2018 gaat hij voor zijn muzikale opleiding naar de Herman Brood Academie. Vanaf dat moment ontwikkelt hij een eigen geluid los van Black Acid. ,,Je leert niet veel over hoe je zelf muziek moet maken als je dat alleen maar in een groep doet”, is de gedachte die hij hardop uit. Afgelopen jaar brengt Dashaeno de single Eb & Vloed nog uit. Nu doet hij dat met de single Simpel Leven waarop hij samen met AnishaGF is te horen. Het  bevat een nostalgisch gevoel in zowel de lyrics als de muziek. De nieuwe single is een onderdeel van de EP Het Komt Wel Goed Dat Beloof Ik.

De single van november vorig jaar is door 3 voor12 beschreven als romantische drill. Ook Simpel Leven sluit aan bij deze beschrijving.

PIEN

Muzikaal uitstapje op het gebied van dance

Na haar optredens in onder meer 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf tijdens Alternative FM bij ZFM Zandvoort en later in de Sound Of Haarlem bij Haarlem 105 voor haar EP 3.0, heeft PIEN zich vrij recent laten zien tijdens Gluren Bij De Buren. Dat PIEN even op en neer reist vanuit Londen, lijkt ze niet echt mee te zitten.

Toch heeft ze op haar laatste muzikale wapenfeit het over een andere muzikale boeg gegooid. Iets waarmee ze haar radiodebuut maakt in het land waar ze woont. Weliswaar niet via het grote BBC, maar wel via een onderdeel van de BBC waar de omroep nieuwe muziekmakers support wil geven. Via de regionale BBC in het Noordoosten van Engeland en Yorkshire, is het nummer I See Sound uitgezonden. De track heeft PIEN samen met DJ-producer Synergy gemaakt en is een echte retro dance track met het geluid van de jaren negentig.

Via Instagram interesse voor remix

Tekst schrijven bij dancetrack

Het lijntje legt PIEN als ze via Instagram Synergy tegenkomt en hem vaagt of hij interesse heeft in een remix voor een haar song Mascara Tears (link is opname bij Sound Of Haarlem). De song die op PIEN’s debuut EP is terug te vinden. ,,Hij vroeg zich af of in plaats van een remix, ik wat in een samenwerking zag aan een nieuw nummer en toen kwam hij met de track I See Sound. Ik stuurde hem wat vocals en ik schreef de tekst voor de track en zo is ons nummer geboren!”, vertelt PIEN over de totstandkoming van de dancetrack. I See Sound is al eind januari via dit BBC kanaal aan het publiek gepresenteerd. De stem van PIEN ontleent zich goed voor dit soort projecten. Een volgende stap is om eens een balletje op te gooien bij Nederlandse dance producers. Een hele leuke is bijvoorbeeld een eenmalige samenwerking met PYN. Om maar even een voorzet te geven.