Het tweede bedrijf is wederom er één met singlemateriaal, maar ook met EP werk en een heus album. De single komt van INKT die ooit de DNA van het stadsdeel Amsterdam Oost in tekst en muziek heeft weten te vatten. Wendy Moore presenteert haar debuut EP ‘Dawn After Dusk’, net als Sigh Hollywhoo dat eveneens met een debuut EP op de proppen komt. Als laatste het orkaan van geluid met daarin verweven de Griekse Mythologie door de mannen van Man As Plague. Zij brengen een compleet album uit.

INKT

De zoektocht naar verhalen

Frederike Palmen en Ward Reijmerink hebben als INKT eerder van zich laten horen met hun muzikale beschrijving over het stadsdeel Amsterdam-Oost. Aan de hand van persoonlijke verhalen zijn daar drie Nederlandstalige melancholische popsongs uitgekomen. Het idee is ontstaan om uit de eigen gedachtewereld te komen in een kring van gelijkgestemden en muzikanten onderling.

In het interview wat het tweetal eerder heeft gehad met hoofdredacteur Marie van der Zalm, hebben ze aan het slot van dat interview gezegd om ditzelfde te doen, maar dan aan de hand van Europa en de verhalen die INKT dan hoort. We trekken tot het einde van het jaar door Europa, op zoek naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Uit deze verhalen ontstaan nummers die het verhaal vertellen van ons continent. Verhalen en muziek die laten zien dat we voorbij alle verschillen vooral gemene delers hebben”, zegt Ward. Voor de single Those Were The Times is het tweetal samen met de IJslandse zanger Aron Hannes aan d slag gegaan. INKT heeft de single samen met Aron geschreven. ,,Het is een ode aan eeuwigdurende zomeravonden, het drinken van goedkope wijn met je vrienden en nooit meer willen opgroeien. Het was onze droom om deze reis af te sluiten in IJsland. De muziekcommunity is daar klein en hecht en we wilde er graag onderdeel van worden. Het werd ons echter sterk afgeraden om in de winter daar te reizen met de camper. Het weer is bipolair en de wegen gevaarlijk. We besloten daarom om IJsland naar ons te halen”, vertelt Ward over Those Were The Times.

Zoals Frederike en Ward eerder met het stadsdeel Amsterdam-Oost hebben gedaan, gaat de zoektocht naar verhalen verder. ,,We willen dieper gaan onderzoeken. Door ons volledig te richten op ontmoetingen met vreemden, in landen waar wij de taal niet spreken, willen we een spiegel zijn voor het Europa waarin wij leven. We hopen met de muziek en de verhalen op dit album te laten zien dat er voorbij alle grenzen vooral gemene delers zijn”, sluit Ward af.

Wendy Moore

Debuut EP ‘Dawn After Dusk’ voor de dromers

Nadat Wendy Moore uit Zandvoort voor het eerst in 2019 zich laat horen met So Over Fake Friends, werkt ze langzaam en toch gestaag verder aan de volgende singles. De coronaperiode doet Wendy veel en uiteindelijk pakt ze eigenhandig de handschoen weer op met de single That’s Not You. Van haar eerste single verschijnt in 2021 zelfs een remix.

Niet zo lang geleden is Wendy zelfs de support geweest bij de releaseshow van Inge Lamboo in het voormalige Duycker in Hoofddorp. Inmiddels is het dan zover. De debuut EP Dawn After Dusk ligt klaar om aan de wereld te laten horen. ,,Deze EP is gemaakt voor de dromers en degenen die nog steeds in het leven op zoek zijn naar de kleine vonken die hun hart laten branden. De naam Dawn After Dusk staat symbool voor alle donkere periodes van ons leven, die uiteindelijk zullen overgaan in een betere morgen”, zegt Wendy. De naam is geïnspireerd door het eerste nummer op de EP wat Wendy als single heeft uitgebracht en dat is het eerder genoemde That's Not You.

Al met al lijkt Dawn After Dusk een gevarieerde en meeslepende EP te zijn, waarin Wendy Moore haar persoonlijke reis en emoties deelt met de luisteraars. De mix van verschillende muziekstijlen en de diepgaande teksten maken het een boeiende luisterervaring voor dromers en zij die op zoek zijn naar betekenis.

Sigh Hollywhoo

EP debuut van indyrockband

Eerder heeft Sigh Hollywhoo al de twee singles The Balcony en Back It Up uitgebracht, maar nu laten ze wat meer van zichzelf zien. Dat doet de band met een debuut EP die is geproduceerd door Blanko die al eerder heeft gewerkt met Lorem Ipsum.

De band maakt indierock en komt uit Volendam. Volgens Niels Buijs van Sigh Hollywhoo is het een bevlogen, maar scherpe sound van twee telecasters, knallende drums en een steady bass. Sigh Hollywhoo haalt het geluid uit bands van de early 00's zoals Kings of Leon en The Strokes. ,,De teksten zijn gebaseerd op verhalen die uit het leven zijn gegrepen en plaatsvinden tussen het bruisende dorp en de wereldstad”, zegt Niels over de eerste EP.

Sigh Hollywhoo sorteert alvast voor. Immers het is het begin van nog meer en aan belangstelling geen gebrek, omdat inmiddels de regionale pers belangstelling heeft voor de energieke, maar toch ook serieuze popmuziek van dit viertal.

Man As Plague

Metal uit de polder

Niemand zal nog van Man As Plague hebben gehoord, maar daar gaat nu toch wel wat verandering in komen. Het viertal uit de kop van Noord-Holland hebben hun debuutalbum Titanomachy uitgebracht.

,,Met trots presenteren wij ons nieuwe album Titanomachy. Het album bestaat uit 13 nummers met als overkoepelend thema Griekse mythologie en de parallellen tussen onze wereld en die van de mythologie. Muzikaal is het een mix van extreme en meer toegankelijke metal, met invloeden van Death Metal tot The Devin Townsend Project”, zegt Man As Plague. Het album is gemasterd door Jacob Hansen die eerder heeft gewerkt met Dyscarnate, Amaranthe en Volbeat.

Voordat het album verschijnt, komen er drie singles uit, ondersteund door videoclips. De eerste is reeds uitgebracht. De volgende twee zullen eind april en eind mei volgen.