Voor veel bezoekers is het optreden van WIES nu al memorabel. Hetzelfde geldt voor de band zelf waarvan de leden zichzelf even in de armen hebben moeten knijpen of het allemaal echt waar is geweest wat er tijdens hun optreden in de grote zaal van Paradiso is gebeurd. Niet alleen de band heeft zich vermaakt, ook de bezoekers hebben dat gedaan op een zaterdagavond in Paradiso.

Noor

Noor

Support van muzikaal talent

De support is afkomstig van Noor die in september van dit jaar nog enkele honderden meters aan de andere kant van de Stadsschouwburg in de Melkweg nog een optreden heeft verzorgd. Net als het hoofdoptreden met WIES weet je dat Noor bezig is om zich te melden in het Nederlandse muzieklandschap.

WIES

WIES

‘We zijn van alles gaan uitproberen’

Er zit een behoorlijk verschil met het debuut album Het Is Een WIES uit 2021 en hun meest recente album Alles Is Anders dat op 27 oktober van dit jaar is uitgebracht. Frontvrouw Jeanne Rouwendaal legt dat uit. ,,Het eerste album was een soort ideale setlist van publieksfavorieten, een vrij letterlijke uitvergroting van wat we doen op het podium. Nu hebben we juist niet gedacht vanuit het podium, maar zijn we maar van alles gaan uitproberen. Tobias heeft trompet leren spelen voor de plaat, we zijn gaan experimenteren met piano en bas gespeeld met strijkstok, het is wat meer out-of-the-box. Het klopt heel erg en ik hoop dat iedereen dat erin gaat horen”, zegt Jeanne over dit album waarmee ze nu een aantal optredens doen in het land.

Stralend op podium

'Ondersteboven van optreden'

Zo ook in Paradiso waar de band hun nummers van Alles Anders heeft laten horen. Waar de band ooit als drietal een valse start heeft gekend door een virus wat er door heen is gaan fietsen, straalt de band op het podium. Een ontzettend mooi liedje is Ik Kijk Niet Meer Terug. Het laat een band horen die naast het stevige werk ook heel verstild kan spelen. Een ballad van het zuiverste soort die echt zorgt voor wellicht een gestage verkoop van tissues bij de plaatselijke buurtsuper. Over het optreden zelf is de band in de grote zaal van Paradiso nog ondersteboven. WIES bedankt het publiek wat voor hun muziek is gekomen. ,,Hoe gaan we hier ooit van bijkomen? Wat ongelofelijk mooi om zo veel mensen samen te zien komen rondom onze band. Wat ongelofelijk bizar om jullie zo hard te horen klappen en zingen. Dank voor iedereen die er was en die er nu is, vanaf het eerste moment of net van de partij. Dankzij jullie ging onze kinderdroom gisteravond in vervulling, en nog grootser dan we hadden durven dromen”,, zegt de band over het optreden in Paradiso.