Bongloard en TAPE TOY trekken in een kort tijdsbestek door het land, waarbij de twee bands hen brengt in het Amsterdamse Cinetol en waar fotograaf Stephan Wolven voor 3 voor 12 Noord-Holland het één en ander voor de lens heeft vastgelegd. Zowel Bongloard en TAPE TOY zijn stevige bands en houden graag van het stevige beukwerk. De Utrechtse band maakt stevige garagerock en het Amsterdamse TAPE TOY is indy maar gaat soms naar het alternative rock. Beiden zijn van het ‘dik-hout-zagen-met-planken-werk’.

Bongloard

In rap tempo vaste waarde van het alternatieve muziekcircuit

Als er één band een vaste waarde begint te worden in het alternatieve muziekcircuit, dan is het Bongloard wel. De band ontstaat op de Herman Brood Academie. Optredens moet volgens Bongloard een feestje zijn, iets wat ze al eerder hebben bewezen. Dat is de organisatoren van de Popronde niet ontgaan, want Bongloard heeft in 2019 daar aan mee mogen doen. Op verschillende plekken in het land treedt de band uit Utrecht inmiddels weer op, waarbij het de muzikale sporen achter weet te laten. Afgelopen jaar heeft Bongloard behoorlijk van zich laten horen met het album People Overreacting My Behaviour uit, gevolgd door een dubbele ‘A-kant’ met CR@FP en Monster in december. Het noisy drietal heeft dat min of meer ook in Cinetol gedaan.

TAPE TOY

Zonder beperkingen en vrijuit spelen

Net als Bongloard is ook TAPE TOY bevrijd van alle beperkingen die sinds 2022 niet meer gelden vanwege het vermaledijde virus dat optredens van bands als TAPE TOY heeft platgelegd. Vorig jaar laat Roos van Tuijl van TAPE TOY nog bij 3 voor 12 optekenen dat ze in 2020 het meest erge jaar achter de rug heeft. Ze schrijft dit van zich af met Honey, WTF. Optredens zoals in Cinetol gaan niet van zelf. Het vraagt best wat van het Amsterdamse viertal, omdat de band een vrij dynamisch geluid brengt, maar dat eveneens wil overbrengen op het podium. Vrij recent heeft TAPE TOY de single Sick Sick Sick nog uitgebracht. Bevrijdt van alles, speelt TAPE TOY alles van zich af.