Vakantiemaand juli levert een reis op die voert van dance naar blues tot indy met een vleugje afro-pop. Bij de dance is DJ Lambda uit Zandvoort weer terug van weggeweest door nauw samen te werken met HP Vince. De blues komt van The Gumbo Kings die eerder dit jaar hebben afgetrapt met de single Changes Somehow en deze maand is daar een derde single bijgekomen. Als laatste komt voormalig deelnemer aan de Rob Acda Award Bonna Nikki voorbij, die nadat avontuur inmiddels alweer toe is aan zijn derde single en bovendien mag deelnemen aan de Popronde verderop dit jaar.

Een golf van dance

De dance is terug van weggeweest

Het lijkt wel het jaar van de dance, want eerder is er al aandacht geweest voor de muziek van Precursor en ook R/Tistique. Laatstgenoemde lijkt behoorlijk productief te zijn, want inmiddels is van zijn hand Nexus alweer verschenen. Daarnaast laten ook HP Vince & DJ Lambda van zich horen. Laatstgenoemde krijgt nog steeds reacties op het megawerk Hold On Tight en dankzij dat nummer uit de jaren negentig krijgt de Zandvoorter Edwin Keur die schuilgaat achter DJ Lambda nog de nodige optredens. De Nalin & Kane remix heeft al ruim een miljoen streams op Spotify opgeleverd. Zo heeft Lambda in het voorjaar nog een avond in Berlijn verzorgd, waar behoorlijk wat publiek op af is gekomen.

Nieuwe samenwerking

Afkomst wordt niet verloochend

Sowieso verloochent Lambda niet zijn afkomst. Met HP Vince heeft de Zandvoorter eerder dit jaar al Get On Up uitgebracht. Inmiddels is in juli daar Broken bij gekomen. Waar Get On Up nog heel duidelijk aan Hold On Tight doet denken, is dat met Broken absoluut niet het geval. In het nummer zit een onmiskenbare eighties vibe en dat doet het in deze tijd nog steeds prima. De pianosample komt met de grote regelmaat terug in de track, maar het maakt wel degelijk dansbaar. De single zorgt voor een zomers sfeer en met de ogen dicht is het zand en de zee niet ver weg op een warme en tropisch avondje in een strandpaviljoen. Of er nog meer gaat komen, zal nog een verrassing blijven, want de wegen van Lambda blijven ondoorgrondelijk.

Crowdfunding succesvol

Ruimte voor liefhebbers van de blues

Bij de update over de release van Changes Somehow eerder dit jaar laten The Gumbo Kings weer goed van zich horen nar hun EP uit 2018. Na Changes Somehow, brengen ze de single Four Walls uit, die afgelopen maand is gevolgd door Here We Are. The Gumbo Kings hebben de afgelopen tijd een geslaagde crowdfunding uitgevoerd om hun materiaal op vinyl uit te gaan brengen. Blues zoals zij dat maken, daar hoort een naald van een pick-up over heen te bewegen. Bovendien komen er nog een aantal optredens aan en heeft de band al de nodige belangstelling gekregen op NPO Radio 1. Uiteraard zijn de mannen te zien op donderdagavond 8 september te zien tijdens de releaseshow in het Haarlemse Patronaat.

Van Rob Acda Award naar Popronde

Bonna Nikki verovert muzikale harten

Hij heeft het al gedaan bij de zenders Haarlem 105 en ZFM Zandvoort, vanwege zijn optreden tijdens de eerste voorronde van de Rob Acda Award eerder dit jaar. Met Bonna Nikki laat Samuel Prins zijn muziek horen wat een mix heeft van indy en afro-pop. Tijdens die voorronde laat Bonna Nikki Blinded By A Runaway horen en die single is ook regelmatig te horen geweest in het programma Alternative FM, waar maandelijks de 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf in te horen is. Ondertussen brengt Bonna Nikki Empty Streets uit en inmiddels is daar afgelopen maand She’s Another Miracle bijgekomen en zal Bonna Nikki in de Popronde mee gaan doen, die later dit jaar nog plaats gaat vinden.

Avontuur

Onbeantwoord gevoel

De wortels van zijn muziek liggen in Benin (West-Afrika). Samuel heeft lange tijd doorgebracht in de stad Nikki waar Samuel naar verwijst met Bonna Nikki. Het is wat de naam betekent: Geboren in Nikki.’ Het is de plaats waar de interesse voor zijn muziek is ontstaan en waarmee hij langzamerhand de rest van het land mee aan het veroveren is. De muziek heeft iets dromerigs en lijkt wel een vorm van melancholie met zich mee te nemen. De muziek is een avontuur op zich. De laatste single heeft hij samen met Martijn van der Meer en filmmuziekcomponist Jorrit Kleijnen geschreven. Het laatstgenoemde tweetal is uiteraard bekend onder de naam HAEVN. She’s Another Miracle gaat over een onbeantwoord gevoel.