Weer kunnen ze niet in losse updates, omdat Noord-Hollandse muzikanten kennelijk productief zijn. Niet erg, want hoe meer er is, hoe fijner dat ook voor de liefhebber is. Van Nederlandstalig tot dance en van dream indiepop tot futuresoul met hiphop. Voor de nieuwe producties tekenen Joost Laméris, Glas In Lood, Noa Lauryn & Benjamin Fro en als laatste producer/dj R/Tistique.

Joost Laméris

‘Om elkaar geven en van elkaar houden is niet genoeg om de relatie te laten werken’

Nostalgisch, wanhopig en emotioneel, Falling Apart vertelt het verhaal van het begin van Joost’s ex-relatie, welke plaatsvindt tijdens de eerste lockdowns gedurende de COVID-19 pandemie, tot het helen na de breakup. Het haalt goede herinnering van de relatie op, maar gaat ook in op het uit elkaar groeien. Joost beschrijft op de single zaken waarin om elkaar geven en van elkaar houden niet genoeg is om de relatie te laten werken. Hoewel de essentie van het nummer een verdrietige ondertoon heeft, zorgt het instrumentaal voor een krachtig gevoel dat het goedkomt. ,,Mijn ex en ik gaven ontzettend veel om elkaar, maar door omstandigheden werkte het gewoon niet meer. Ik denk dat we allebei persoonlijk een aantal problemen moesten uitzoeken voordat we ons volledige zouden kunnen inzetten voor elkaar. Ik vind dat iets moois hebben en ik wilde dat Falling Apart dit deel van de breakup omschreef, maar ook het verdriet dat het met zich meebracht”, legt Joost uit. Joost zelf heeft Falling Apart geschreven en de single heeft hij samen met Dylan van Dael geproduceerd. Falling Apart is de opvolger van One More Time.

Klik hier voor onder meer de single Falling Apart

Glas In Lood

Nederlandstalige indie pop

Eind april zijn ze er al mee begonnen. Een muzikaal gezelschap die met de afbeelding van poppen hun Nederlandstalige werk aankondigen. Ze heten Glas In Lood, maar lood is het allerminst en helder als glas is het zeker wel. Achter Glas In Lood schuilt het tweetal Joeri Koster en Amon Vallentin. De lancering van indie pop band Glas in Lood uit Amsterdam is van start gegaan! De komende weken verschijnen er zes liedjes en videoclips met fictieve verhalen over Hans, Wies, Tess, Koos, Bas en Frits. Inderdaad, één-lettergreep namen eindigend op -s zijn een vereiste. ,,Onze eerste single plus clip Hans is eerder uitgekomen. De tweede single Wies is vrijdag 13 mei uitgekomen en de volledige EP is er inmiddels ook”, zegt het tweetal.

Klik hier voor onder meer de EP

Noa Lauryn & Benjamin Fro

Zomer zonder beperkingen

De samenwerking tussen Noa Lauryn en Benjamin Fro is niet van gisteren. De twee hebben al eens eerder de single Clouds uitgebracht Ze hebben elkaar opnieuw gevonden en hoewel Noa bezig is met eigen materiaal, heeft de Amsterdamse zangeres en songwriter besloten om samen met Benjamin een aantal zomerse nummers uit te brengen. De release van de inmiddels uitgekomen single Summer In Amsterdam is gevierd met een heuse release in De Ceuvel. ,,Summer in Amsterdam is een ode aan de zomers die we de afgelopen twee jaar hebben moeten missen. Zomers met spontane feestjes en trips, zonder restricties”, vertelt Noa over de nieuwe single. De single is de start van het uitbrengen van de EP Remember Summer die op 24 juni gaat verschijnen.

Klik hier voor onder meer de single Summer In Amsterdam

R/Tistique

Progressieve en melodieuze techno en house uit de hoofdstad

R/Tistique is een elektronische producer/dj gevestigd in Amsterdam. Zijn stijl is gericht op de genres techno en house, voornamelijk progressief en melodieus. Achter R/Tistique schuilt Ruben Rietveld die met zijn muzikale ontwikkeling begint door op zevenjarige leeftijd piano gaat spelen. Als R/Tistique ouder wordt, ontdekt hij elektronische muziek. Vanaf dat moment is het liefde op het eerste gezicht op de stijlen techno, house en de subgenres daartussenin. Het geluid van R/Tistique vormt zichzelf door zijn emoties en ervaringen uit te drukken in zijn muziek. Productief is R/Tistique zeker, want op Spotify heeft de Amsterdamse producer/dj al het nodige achtergelaten. Dat merkt hij inmiddels ook met de nodige optredens die hij doet.

Klik hier voor onder meer de EP Warp