De nieuwe releases op deze vrijdag lopen dit keer uiteen van stevig, tot dreampop naar een ballad op een akoestische gitaar. Max Poolman laat weer van zich horen met een nieuwe single en zegt dat deze wel degelijk bij hem past. Tijdens de Popronde Haarlem weet CHARLOT nog behoorlijk wat publiek te trekken naar De DAKKAS, maar ze zit niet stil en komt eveneens met een nieuwe single. De mannen van Westone laten op hun nieuwe materiaal hun zachte kant horen en vooral zien.

Max Poolman

Niets kan hem stoppen

Al vorig jaar juni is Max uitgebreid aan het woord geweest over zijn materiaal. Zijn laatste wapenfeit als het gaat om singlemateriaal is Trudy.

Als het gaat om de nieuwe song heeft Max wel gezegd dat hij iets met strand en zee heeft en wat de songwriter aantrekt, want Max komt graag met de motor naar de kust. Bloemendaal en Zandvoort zijn favoriete plaatsen en op 24 november is hij te gast bij 3 voor 12 Noord-Holland Vloedgolf in Alternative FM bij ZFM Zandvoort. Zijn nieuwe single Nothing Stops A Rambling Man is een mooie aanleiding om hem dan live te horen. De titel is misschien wel veelzeggend, want het voert te ver door om Max als een soort Clint Eastwood in een western te vergelijken, maar raakvlakken zitten er wel degelijk. De nieuwe single past wel degelijk bij het karakter van Max. Het is het gevoel van vrijheid hebben en dat kostbare bezit niet uit handen willen geven. ,,Nothing Stops A Rambling Man gaat over de missie die je als muzikant hebt om dicht bij jezelf te blijven en geen concessies te maken voor het ideaalbeeld van de industrie. Het gaat over het geloven in het proces, het geloof in jezelf en je door niks en niemand laten stoppen. Terwijl je door een muziekindustrie heen probeert te werken naar een carriere waarin niks zeker is en daar zelfs van genieten. Van de spanning, onzekerheid en daar drive uit halen. Stoppen zal nooit een optie zijn. Nothing Stops A Rambling Man!!! Dit is mijn missie, en ik laat me door niks en niemand tegenhouden”, zegt Max over de nieuwe single.

CHARLOT

Drukke tijden

Ooit heeft CHARLOT meegedaan aan de Rob Acda Award en dat dit podium wel degelijk tot iets leidt, daar weet Lotte Mulder die de grote motor is van CHARLOT alles van. Dit jaar is ze met CHARLOT veelvuldig al te zien geweest tijdens de Popronde en heeft ze al de nodige landelijke aandacht gekregen.

Tussen dit alles door, brengt CHARLOT weer een nieuwe single uit. De laatste Perfume is alweer van enige tijd terug. Op de nieuwe single laat CHARLOT wederom horen dat ze binnen haar stijl de nodige variatie weet aan te brengen. Tussen dit alles door, brengt CHARLOT weer een nieuwe single uit. De laatste Perfume is alweer van enige tijd terug. Op de nieuwe single laat CHARLOT wederom horen dat ze binnen haar stijl de nodige variatie weet aan te brengen. Wat schemert er door in Caged Birds? Metforisch is de single zeer zeker want een gekooide vogel zingt niet zonder een reden. Het moet wel iets zijn waar aandacht voor die ander centraal staat, maar het gaat om het groter geheel en dan zijn de vogels in een kooi zeker van toepassing, in een wereld die vandaag de dag geteisterd wordt door angsten en onzekerheid.

Westone

Over een andere boeg

Normaal laten de Hoornse mannen van Westone een prikkelend en ook een stevig geluid horen. The Call is daar het bewijs van, maar er bestaat een akoestische versie van dat nummer. Daarmee laat Westone direct weten dat ze wel degelijk een andere kant hebben.

Met die nieuwe single Paper Minds gooien ze het muzikaal gezien over een andere boeg. Het is haast een atypisch Westone nummer. Het intro alleen al met de simpele akkoorden van een akoestische gitaar brengt je in een andere wereld. De gitaarballad schuurt tegen het americana en folk aan. Of het Westone tegen zit, is onbekend, maar het lijkt er wel op of de gedachten die ze op de nieuwe single delen daar wel over gaan. Bij Paper Minds hebben de mannen uit Hoorn ook een videoclip die bij de single hoort.