Op deze vrijdag van oktober zijn er wel de nodige nieuwtjes te melden, zoals de nieuwe single van Flora Sophi met ‘Trust’ en de nieuwe single van Bonna Nikki ‘Long Way Riding Alone’. Bij laatstgenoemde zit ook een videoclip, maar die zit er ook bij het hiphoptweetal van Middenweg. Van het laatst verschenen album ‘Vrede, Land & Cultuur’ heeft Middenweg ‘Woke Privilige’ uitgebracht. De nieuwe single van Flora Sophi komt van het album ‘If/When’ die ze op 18 november presenteert in de Cinetol Amsterdam.

Flora Sophi

Het contrast tussen donker en licht vertrouwen

Flora Sophi maakt muziek die invloeden kent van Björk, Portishead en Thomas Azier. Er zit de nodige elektronica waar jazz en pop elkaar versterken. De aanwezigheid van de elektronica heeft te maken met het verleden van Flora, omdat ze een aantal jaren in Berlijn heeft gewoond.

In aanloop naar de release van het album If/When op 11 november gevolgd door een albumreleaseshow op 18 november in Cinetol Amsterdam, heeft Flora al een zomerse optreden in de Utrechtse Ekko achter de rug.  Op de nieuwe single toont ze haar muzikale gevoeligheid op Trust die de kwetsbaarheid van verliefd worden verbeeldt. Met Jethro Cooke heeft ze dit nummer samen geschreven. Cooke is een mix engineer in het Verenigd Koninkrijk en weet zijn geluid op artistieke wijze te brengen. Trust is een soundscape van kapotte machines waarin haar heldere, warme stem wordt afgewisseld met sinistere synthesizers. Trust is een constant spanningsspel tussen licht en donker.

Middenweg

Een kritische noot

Marvin Adam en Lucas de Gier kraken op Woke Privilige een duidelijke kritische noot. Ze schuren min of meer tegen het correcte en het overdreven gedoe in de hedendaagse maatschappij. Het is alsof je aan een bepaalde norm moet voldoen om in het gevlei te komen. De afwijkende mening die je dan hebt, kan je wellicht duur komen te staan. Daarmee zijn de twee weer hard en ongefilterd en bekijken Marvin en Lucas de hedendaagse maatschappij op hun manier, zoals zij dat kunnen. De kenmerkende beats van Middenweg en het vette geluid van de keyboard op Woke Privilege zorgen ervoor dat het onder je aandacht blijft. Uiteraard is de single terug te vinden op hun album Vrede, Land & Cultuur.

Bonna Nikki

Bekeken vanuit de ogen van een tiener jongen

Samuel Prins beleeft op dit moment drukke tijden, omdat hij samen met zijn band Bonna Nikki is uitgekozen om mee te doen aan de Popronde. Onlangs en vrij recent heeft de band dat gedaan in Haarlem en daarvoor heeft Bonna Nikki een goede indruk achtergelaten tijdens de Rob Acda Award.

Eerder zijn van de band al Empty Streets, Blinded By A Runaway en She’s Another Miracle verschenen en daar is nu Long Way Riding Alone bijgekomen. Door regelmatig nieuw materiaal uit te brengen in combinatie met de optredens tijdens de Popronde weet Bonna Nikki de aandacht vast te houden. Dat komt door het zacht en haast oor strelende geluid van de band, wat ze al tijdens die avond in het Patronaat bij de Rob Acda Award hebben laten horen. Op de nieuwe single is het thema opnieuw best weer eentje die bij je blijft. ,,Het nummer gaat in een zin over: Het breekpunt van ouders met een jong gezin en de machteloosheid, tevens steun vanuit het blikveld van een tiener jongen. Het nummer is een terugblik op een tijd waarin het even niet goed ging tussen mijn ouders. De lastige keuze die zij hadden om wel of niet met elkaar door te gaan. Gelukkig zijn zij nog steeds bij elkaar en verliefder dan ooit”, vertelt Samuel.