Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van A Walk In The Park plaats met intieme live sessies van Sam & Julia, Darlyn en Judy Blank in tuinen langs het Amsterdamse Vondelpark. Het initiatief is afkomstig van Sam & Julia en was al snel na de bekendmaking helemaal uitverkocht. Tijdens A Walk In The Park wandelen bezoekers in groepen langs drie tuinen aan het Vondelpark, met op elke locatie een optreden.

Darlyn

Het is zomers warm als om zeven uur de eerste optredens beginnen. We volgen vanavond de eerste groep die start met een optreden van Darlyn in de tuin aan de Vondelstraat. Darlyn speelt vandaag in een kleine bezettting met zangeres Diwa Meijman en gitarist Wessel Herbschleb. Het duo speelt vanavond hoofdzakelijk nummers afkomstig van het eerder dit jaar verschenen debuutalbum Was It a Dream. We horen onder meer ‘Fuel the fire’, ‘Show you the right way’ en het prachtige ‘Can’t fake it’ voorbij komen. Omdat de rest van de bandleden vandaag niet aanwezig zijn, speelt Meijman bij ‘Can’t fake it’ op een mini synthesizer. Dit zorgt voor een fijne toevoeging bij dit al mooie nummer in uitgeklede versie. De muziek van Darlyn is geïnspireerd uit de jaren zestig en zeventig en het publiek geniet volop van de intieme live sessie die Meijman en Herbschleb ten gehore brengen. De tijd vliegt voorbij en met ‘Wasteland’ wordt het optreden afgesloten. Darlyn heeft er na afloop veel nieuwe fans bij gekregen en is er veel interesse in de cd’s en lp’s van Was It a Dream die te koop zijn.

Darlyn

Iedereen praat nog lang na over het optreden van Darlyn tijdens de wandeling naar de volgende locatie. Het is ongeveer een kwartier lopen naar de andere kant van het Vondelpark als we aankomen bij de Oranje Nassaulaan waar Judy Blank zal gaan optreden. De tuin is erg ruim met een prachtig uitzicht over het water en het groen van het Vondelpark. Een schitterende locatie voor een intieme livesessie van deze singer-songwriter uit Utrecht.

Judy Blank

De akoestische gitaar van Judy Blank staat bij aankomst in de tuin opgesteld op een houten tafel omringd door kleine dinosaurussen. Het blijkt ook het podium te zijn waar Blank al staand en zonder microfoon en geluidsinstalltie haar optreden geeft. Met haar krachtige stem en mooie indiefolk nummers houdt Blank zich moeiteloos staande. Ook laat ze zich niet uit de weg slaan door een groep luidruchtige jongeren even verderop in het Vondelpark. Het publiek geniet van de nummers die Blank laat horen en er wordt bij enkele nummers zelfs zachtjes meegezongen. Het merendeel van de nummers is afkomstig van het in 2018 uitgebrachte album Morning Sun, waaronder het mooie ‘Sweet love’. Blank zoekt het gehele optreden duidelijk de interactie met het publiek en vraagt ook om verzoeknummers. Na afloop staat er een lange rij bij de verkoop van de merchandise en worden er ook cassettebandjes van Morning Tapes gekocht. Er is zoveel belangstelling voor de mechandise dat de groep met enige vertraging naar de volgende locatie vertrekt.

Judy Blank

Judy Blank

Het begint schemerig te worden als we naar de laatste locatie lopen aan de Kattenlaan waar Sam & Julia de avond zullen afsluiten. De tuin is een stuk kleiner dan de vorige maar ziet er sfeervol en knus uit. Sam & Julia spelen op de veranda van het pand op de eerste verdieping. De set begint voortvarend met ‘Crying at the zoo’ afkomstig van het volgend jaar te verschijnen nieuwe album. Het nummer wordt ook na de zomer uitgebracht als nieuwe single.

Sam & Julia

Het is inmiddels donker geworden en de sfeer zit er goed in tijdens het optreden van Sam & Julia. We krijgen allemaal nieuwe nummers te horen in een uitgeklede versie, want normaal gesproken spelen ze met een complete band. Als voorproefje van het nieuwe album krijgen we onder meer ‘Easy’, ‘Wasted calls’ en ‘Not your heart’ te horen. Sam & Julia laten met de nieuwe nummers een heel ander geluid horen dan we gewend zijn. Hoe zal hun nieuwe album klinken?
Uiteraard mag ook de recente single ‘One man show’ niet ontbreken, waarvoor Josephine Odhil het artwork verzorgde. Als laatste nummer komt het oudere nummer ‘Come cry’ voorbij van de So Far, So Good EP. Het publiek wil duidelijk meer horen, waarna de Big Thief cover ‘Jonathan’ wordt ingezet. 

Sam & Julia

Sam & Julia

De eerste editie van A Walk In The Park is met de mooie intieme optredens van Sam & Julia, Darlyn en Judy Blank en groot succes geworden. De tuinen langs het Vondelpark leenden zich uitstekend voor een prachtige setting met intieme kleine optredens. Dit smaakt zeker naar meer. Zo ook bij de aanwezigen die gezien hun reacties ook erg enthousiast waren en al aangaven uit te kijken naar een mogelijke tweede editie!

Sam & Julia