Melancholische folk omhuld in een subtiel lo-fi jasje, dat is Lion’s Den. We mochten al even voorgenieten van de single 'Time!', die in december uitkwam, maar vanavond wordt er weer even teruggeblikt op vroeger: Lion’s Den releaset namelijk een cassette. Op een mooie vrijdagavond luisteren wij naar de band in de Nieuwe Anita, waar het lijkt alsof je gewoon lekker in je huiskamer staat.

Lion’s Den, het muzikale project van Matthieu Huijser, begon als duo. Later werden er nog twee muzikanten aan het clubje toegevoegd. In 2018 brengt Lion’s Den de EP 'Naoko' uit, die al heel wat streams op Spotify heeft mogen ontvangen. Een jaar later reist de band mee met de Popronde, en brengen ze de single single 'Time!' uit. De single inclusief videoclip vormt een voorproefje van deze cassette release op vrijdag 24 januari.

Skiff voor elke gemoedstoestand

De avond wordt afgetrapt door Skiff, een singer-songwriter uit Amsterdam die in oktober zijn debuutsingle At Least heeft uitgebracht. Skiff maakt verhalende liedjes voor elke gemoedstoestand, waarin hij zijn gedachten en twijfels de vrije loop laat. De nieuwe Anita vult zich met dromerige melodieën en mijmerende teksten. Skiff begint met een wat kleiner liedje. Er klinkt een mix van folk, indie en pop, die zich samenbinden tot één geheel. Jelle Visser’s falsetto zweeft door de ruimte, terwijl de band de muziek steeds verder opbouwt qua sound én gevoel. Aan het eind heeft Skiff de zaal goed opgewarmd voor Lion’s Den.

Lion’s Den laat het publiek zweven

De hele zaal is al aardig volgelopen als Lion’s Den begint met spelen. Vijf down-to-earth mannen betreden het podium. Mellow melodieën, slepende synths, en een aangename stem galmen door de zaal. De heldere vocalen van Matthieu Huijser worden nog even extra versterkt door trompetist (én gitarist, én backing vocal, én ritme sectie) Michiel van der Padt, waardoor er mooie harmonieën ontstaan. Bassist Pelle Bast en gitarist Thijs Janssen stemmen hun lijnen goed op elkaar af, wat er voor zorgt dat de band echt één geheel wordt. Thijs Janssen ruilt overigens ook soms zijn gitaar in voor zijn saxofoon, die de harmonieën nog wat versterkt. Toetsenist Martin van der Heide creëert nog een extra laagje in de sound van Lion’s Den, zijn toetsenspel geeft de muziek echt dat dromerige tintje. Er ontstaat een heerlijke sfeer over het publiek heen, dat dromerig meedeint op de muziek. De menigte is opgetogen en wil meer horen, maar helaas is de band al beland bij het laatste nummer. 

Stukje Nostalgie mee naar huis

Aan het eind van de avond gaan meerdere toeschouwers naar huis met een cassettebandje van Lion’s Den, wat in deze tijd ook gelijk een heerlijk stukje nostalgie met zich meebrengt.

Wil je de muziek van Lion's Den zelf liever eens digitaal via spotify beluisteren? Klik dan hier!