Grap Amsterdam Popmusic en De Nieuwe KHL presenteren iedere woensdag Nederlandse acts tijdens de 1,5 Meter Sessies. Tijdens deze avonden kunnen bezoekers coronaproof genieten van livemuziek. Het initiatief is ontstaan om artiesten in deze zware tijd te steunen. De komende maand staan onder andere Yvi en MEIS op het programma. Afgelopen woensdag was het de beurt aan Een Kasper, het Nederlandstalige soloproject van Kasper de Boer.

Na de vele livestreams van de afgelopen maanden beginnen de concerten met beperkt publiek weer voorzichtig op gang te komen. Zo ook in De Nieuwe KHL in Amsterdam dat voor deze optredens helemaal coronaproof is ingericht. Tijdens de 1,5 metersessies worden Nederlandse acts voorgesteld in een intieme clubsfeer.

Een Kasper is het Nederlandstalige soloproject van Kasper de Boer die we kennen als drummer van Stella en tot voorheen ook van Yip Roc. Met Een Kasper slaat hij een heel andere weg in, met kleine intieme en persoonlijke Nederlandstalige liedjes. Een Kasper vormde het afstudeerproject tijdens zijn afstuderen vorig jaar aan het Conservatorium van Amsterdam.

De kaarsjes branden bij binnenkomst als Een Kasper de avond opent met het prachtige ‘Soms is het’. De liedjes die hij op zijn akoestische gitaar speelt zijn eerlijk, klein en intiem. Ze passen dan ook prima bij de setting van deze sfeervolle locatie in het monumentale pand van De Nieuwe KHL. We krijgen onder meer ‘Overkant’, ‘Ga weg’, ‘Wil niet’, ‘Jij weet het’ en
‘Nooit meer slapen’ te horen. Allemaal nummers die staan op de nog te verschijnen EP Nooit Meer Slapen.


Vanavond krijgen we ook twee nieuwe, recent geschreven nummers te horen. ‘Stenen zijn net neuzen’ en ‘Ik zie het nut niet meer’ zijn prachtig en passen prima bij de andere nummers. De nummers van Een Kasper gaan over onder meer over de liefde, zijn erg persoonlijk en zijn voorzien van een poëtische ondertoon. Het publiek kan bijna een uur lang helemaal wegdromen bij de mooie liedjes die hij vanavond vertolkt op zijn akoestische gitaar. De avond wordt afgesloten met zijn recente debuutsingle ‘Overkant’, waarvan ook
een videoclip is uitgebracht.

Na alle livestreams van de afgelopen maanden hopen we Een Kasper de komende tijd weer veelvuldig op het podium te zien. De verwachting is dat in oktober de nieuwe single ‘Ga Weg’ wordt uitgebracht en eind dit jaar de langverwachte debuut EP Nooit Meer Slapen. Een Kasper gaan we in ieder geval veel tegenkomen in het land als de verplaatste Popronde 2020 van start gaat begin 2021. Hiervoor is hij ook uitgeroepen tot OOR Talent.

De afgelopen maanden hebben we onder meer livestreams uitgezonden van Een Kasper tijdens de Quarantaine Sessies/Op Sleeptouw Sessies in P60 en Club 3voor12 Noord-Holland in Cinetol. Beide livestreams zijn hieronder nog eens terug te zien: