Moderne rock ’n roll, maar dan met een beachy randje. The Last Wave heeft de laatste tijd niet stilgezeten. De band die in 2018 meetourde met de Popronde, heeft afgelopen jaar zijn album “On the Run” gereleased in het Patronaat. Daaropvolgend reisde de band met een surftour door Frankrijk en Spanje, om vervolgens weer te eindigen in ons eigen koude kikkerlandje. Op 25 januari konden wij het album aanhoren in Sounds Haarlem, onder andere ook het label van The Last Wave.

On the Run

The Last Wave is een moderne rock ’n roll band, met als missie rockmuziek weer nieuw leven inblazen. Het album On the Run, wat in 2019 uitkwam, existeert door een aantal verschillende muzikanten en is opgenomen tussen 2015 en 2018. Het album heeft vooral veel verschillende invalshoeken, en is onder andere geïnspireerd door Doves en The Verve, en wat effecten à la Pink Floyd. Op 15 januari bracht de band hun single 'Russia Calling' uit, die het verhaal vertelt van Summer Garden: het Vondelpark van Sint-Petersburg.

Akoestische Instore

Maar nu bevinden we ons gewoon in hartje Haarlem, waar de band het album akoestisch presenteert in Sounds Haarlem. Drie gitaren, waaronder zelfs twaalfsnarig, een bas en een cajón. Deze energieke mannen willen gewoon lekker muziek maken, en hoe. Lennart Klop, zanger van de band, heeft een heerlijk volle stem met een rauw randje. Samen met de backing-vocalen van gitaristen Rik Haker en Marnix Ducroock klinken er evenwichtige harmonieën door de platenwinkel heen. Ducroock en Haker spelen er daarbij overigens ook op hun gitaren stevig op los. Samen met Klop, die zichzelf op gitaar begeleidt, ontstaan er interessante wendingen en harmonieën. Deze band heeft als een spons ontzettend veel invloeden opgezogen, en gebruikt dat nu allemaal in zijn spel. De ritmesectie, bestaande uit Thijs Alting op cajón en Julian Hendriks op bas, lijmt al die mooie klanken tot één geheel. Aan het eind is er tijd voor nog één laatste nummer. Hendriks vraagt: “met of zonder solo?”, waarop de band collectief reageert: “met natuurlijk!”. De akoestische set wordt hierdoor met een klapper afgesloten.

Hiermee komt de albumtour van On the Run tot een eind. Of begint The Last Wave gewoon weer een nieuw muzikaal avontuur in 2020?