Op gepaste afstand bracht GUYY hun debuut EP TIMMY afgelopen vrijdag in Patronaat tot leven tijdens een coronaproof Stage 1,5 concert. Rob Acda Award finalisten van POM verzorgden hun voorprogramma. Jaap Kroon legde het geheel vast.

POM

POM

Afgelopen vrijdag was de EP release van GUYY (spreek uit ‘Gie’), een van de meest talentvolle bands uit onze regio. De band is verliefd op de muziek uit de 80-ties. De discosound en looks verraden het meteen. Naar eigen zeggen zijn ze "niet bang om af en toe fout uit de hoek te komen met intens groovy en catchy hooks om je vervolgens keihard voor je bek te slaan met goor synthesizer geweld en vieze beats". Niks over gelogen.

Heel gaaf om te zien hoe zij zich hebben laten aankleden door een vriendin van een van de bandleden. Er was zelfs een kleine foto-expositie van hun eigen huisfotograaf. Echt te gek. Het voorprogramma werd gevuld door POM, een van de Rob Acda Award finalisten. In 20 minuten hebben ook zij een toffe set weten neer te zetten.


Voor het publiek was het best wel lastig om niet op te staan en te gaan dansen op de opzwepende muziek van GUYY. Petje af voor Patronaat. Niet alleen omdat zij hun Grote Zaal zo tof coronaproof hebben gemaakt, maar ook vanwege het feit dat zij GUYY de kans hebben gegeven om deze show hier neer te zetten. Die kans heeft de band met beide handen aangepakt door een belachelijk goede uitverkochte show neer te zetten in de Haarlemse poptempel. 

GUYY

GUYY

POM

POM

GUYY

GUYY

GUYY

GUYY

GUYY

GUYY

GUYY