Sindskort heeft het Amsterdamse Volkshotel haar deuren geopend voor concerten. Tijdens Doka Live biedt het Volkshotel lokale acts een podium, om zo hun talent te kunnen laten horen. Dit varieert van jazz tot rock, maar vanavond doken wij in de Nederlandse indiepop. Op 30 januari sloten wij de eerste maand van 2020 af met Laura Sjin, Stroomduiker en Vic Willems.

Laura Sjin

Laura Sjin

Laura Sjin: “Soms klinken woorden gewoon mooi bij elkaar"

Singer-songwriter Laura Sjin maakt eerlijke Nederlandstalige liedjes over diepzinnige en persoonlijke onderwerpen. In 2018 heeft zij haar debuut-EP Als ik droom aan de buitenwereld laten horen. Niet lang daarna won zij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. Maar nu bevinden we ons gewoon in een klein Doka. Ze speelt eerlijke liedjes, die ze met haar lieflijke stem overbrengt aan het muisstille publiek. Met wat grapjes tussendoor leidt ze ons door haar muzikale verhalen heen. Haar gitarist Dirk Scholten voegt nog een vleugje extra sound aan de liedjes toe. Samen warmen zij de zaal voor de rest van de avond op.

Laura Sjin

Stroomduiker

Stroomduiker

Sferische Stroomduiker

Stroomduiker is het Nederlandstalige project van Tim Verheijen, wat in 2019 meereisde met de Popronde en meedeed aan Mooie Noten en de Amsterdamse Popprijs. Samen met gitarist Ronald van Berkel, gitarist/vocalist Lara Kroon en bassist Robert Span bewandelt hij het pad van de Nederlandse pop. Op 20 februari brengen zij een nieuwe single uit, maar nu mogen we eerst genieten van de band in Doka Live. Met kleine liedjes over het leven duik je mee in de gedachtegang van Stroomduiker, die nu in de krochten van het Amsterdamse Volkshotel zijn nummers speelt. De sferische popliedjes bestaan uit levendige gitaarhooks, dromerige toetsen en dichterlijke teksten. Het publiek luistert aandachtig naar de band. Als Stroomduiker het toepasselijke nummer 'Wees Stil' speelt, kun je een speld horen vallen.

Stroomduiker

Vic Wilems

Vic Willems is een bom van gevoel

In 2016 won hij de Grote Prijs van Nederland, bracht hierna zijn EP Doe Wat Je Leuk Vindt uit én werd binnengehaald door Excelsior Recordings. Vic Willems maakt melancholische, Nederlandstalige muziek met een poëtisch tintje. Begeleid door een collectief van ijzersterke muzikanten grijpen de liedjes van Vic Willems je zo bij de keel. Zangeres Sophie Wiegersma vult de zang van Willems aan, waardoor er prachtige, zorgvuldig uitgekozen harmonieën ontstaan. Mede door ook saxofonist Tim Achthoven, gitarist Bas van Bemmelen en toetsenist Erik Brouwer kan je deze act een bom van gevoel noemen. Allerlei soorten nummers komen langs, waaronder zelfs een vernederlandst Radiohead nummer. Op 10 april komt het debuutalbum van Vic Willems uit, waar al deze liedjes vast een mooie plek zullen krijgen.

En met hem wordt deze Nederlandstalige popavond afgesloten. Het was een avond van poëtische teksten en effecten, maar vooral ook heel veel gevoel.

Vic Willems

Vic Willems