De Lets-Nederlandse zangeres en producer ANNNA uit Amsterdam gaf vorige week dinsdag een klein en intiem optreden in een uitverkocht Cinetol in Amsterdam. We kregen alvast wat nieuwe nummers te horen van haar aankomende EP Mortgage on Toast die in november zal gaan verschijnen. Ook werd de release van haar recent uitgekomen single ‘Good Girl’ gevierd.

ANNNA logo

ANNNA, die eigenlijk Anna Madara Pērkone heet, is inmiddels een bekende naam in Letland nadat vorig jaar haar single ‘The One That Got Away’ op de eerste plaats belandde in de Letse hitlijsten. Ook werd ze eerder dit jaar met haar nummer ‘Polyester’ derde in de finale van de voorselectie van de Letse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Afgelopen maand speelde ze zelfs diverse optredens voor duizenden mensen op festivals in Letland, waar de Corona-maatregelen veel minder streng zijn dan hier.

ANNNA

Het is half negen als de lichten dimmen en ANNNA met haar band, bestaande uit Lisa Soraya op toetsen/basgitaar en Rogier van Roosmalen op drums/electronica, het podium op komt. Het optreden begint met ‘Girls Like U’, ‘Silver Spoons’ en ‘Make It Count’, waardoor de sfeer er meteen goed in zit. De zaal swingt en geniet van de vele dansbare en lekker in het gehoor liggende nummers. 

ANNNA

Ook het prachtige ‘The One That Got Away’ komt voorbij en horen we ‘Stardom/Hater’ en de nieuwe single ‘Good Girl’. Met het nummer ‘Stardom/Hater’ won ze vorig jaar de Demolition-competitie van het Amsterdam Dance Event (ADE). Het nummer heeft haar veel bekendheid en nieuwe samenwerkingen opgeleverd binnen de dance-wereld. Zo ook de samenwerking die tot stand kwam voor ‘Good Girl’. Voor dit nummer werkte ze samen met de Russische DJ LØREAN en gaat over de ongelijkheid op de werkvloer tussen mannen en vrouwen. De single ‘Good Girl’ verscheen op Hexagon, het label van DJ Don Diablo. 

Het optreden swingt aan alle kanten en opvallend is hoe strak de band speelt ondanks dat ze al lange tijd geen optreden meer hebben gedaan. Voor de Letse festivaloptredens kon ANNNA door de Corona-maatregelen haar band niet meenemen en maakte ze noodzakelijk gebruik van andere muzikanten. Lisa Soraya is op de basgitaar vanavond nadrukkelijk aanwezig en we horen allemaal fijne en diepe basloopjes voorbij komen. Drummer Rogier van Roosmalen, die we onder andere kennen van Alaska Pollock, wisselt zijn drumkit regelmatig af met electronica en zorgt voor aangename dansbare ritmes en beats. 

Lisa Soraya

Rogier van Roosmalen

Vandaag krijgen we een primeur als de aankomende nieuwe single ‘Freddie’ voor de eerste keer live wordt gespeeld. Het nummer gaat over de millennial generatie met in de hoofdrol een meisje die met haar knuffel Freddie terugblikt naar een tijd toen haar ouders vertelde dat ze alles kan worden in haar leven. Het nummer staat op de nog te verschijnen EP Mortgage on Toast en past prima tussen de andere nummers.

ANNNA

Het nummer ‘Polyester’ mag uiteraard ook niet ontbreken op de setlist. In het nummer gaat ANNNA in op de impact die de kledingindustrie op het milieu heeft. Duurzaamheid is ook een terugkerend thema in de nummers van de zangeres. Ook draagt ze op het podium alleen maar duurzame kleding. Voor de fans heeft ze nog een verrassing door een setje duurzame bamboo sokken weg te geven. Het pakketje is verstopt op het podium bij het drumstel en wordt al snel gevonden door een fan die helemaal vooraan staat. Het optreden eindigt met het meer ingetogen nummer ‘Breathe’.

ANNNA

ANNNA heeft live met haar band een goede indruk achtergelaten en we gaan de komende tijd ongetwijfeld meer van haar horen. Op 18 september a.s. verschijnt de nieuwe single ‘Freddie’ en naar verwachting komt de EP Mortgage on Toastin november uit. Ook zullen we ANNNA volgend jaar vanaf januari veel live gaan zien als de Popronde van start gaat. ANNNA is geselecteerd als OOR Talent van de Popronde.

ANNNA