Op 4 maart is het zover: een gloednieuw techno-concept daalt neer in Hoofddorp. Poppodium Duycker en ‘Witte Nacht’ hebben de handen ineen geslagen om de uitgaansscene in de regio eens goed op de kaart te zetten. David van Holten is de bedenker van dit nieuwe concept en vertelt er meer over.

Hi David! Allereerst horen we graag meer over jou. Wat is jouw rol in de technoscene en hoe is het idee van dit event ontstaan?

“Ik ben DJ in mijn vrije tijd en ken hierdoor aardig wat mensen binnen de scene. Zelf luister ik naar veel verschillende genres, maar mijn focus als DJ ligt voornamelijk op techno. Tot nu toe heb ik veelal bij kleinschalige feestjes gedraaid. Wellicht komt hier binnenkort wel verandering in!"

"Witte Nacht is het eerste event wat ik organiseer, met dank aan Podium Duycker! Toen zij mij benaderden voor een nieuw concept, werd ik direct enthousiast. Dat het een techno-feest moest worden werd snel duidelijk, aangezien dit er nog niet is in Hoofddorp en techno momenteel een populair genre is. Dankzij mijn studie - International Business Management - wist ik hoe ik de opzet van het event het beste aan kon pakken.”

We zijn erg benieuwd. Hoe is de uitgaansscene in Hoofddorp?

"Voor jongeren tussen de 20-26 jaar is er eigenlijk vrij weinig te beleven. Er zijn een aantal kroegen, maar om echt los te gaan zal je toch echt naar Leiden of Amsterdam moeten. De meesten doen dit dan ook regelmatig. Voor 30+ is er meer te beleven, maar ook bij die feestjes zal je vooral salsa-muziek en wat oude hits horen. Niet erg spannend dus voor de meeste jongeren. Vandaar Witte Nacht!"

Vertel. Wat is Witte Nacht precies voor feest?

“Er zijn wel eerder techno-avonden geweest, maar op kleinere schaal en meer gericht op een oudere doelgroep. Met Witte Nacht willen we de uitgaansscene in Hoofddorp tot leven wekken; eindelijk eens een feest in de buurt organiseren voor een doelgroep van 20-26 jaar. Er zullen verschillende stijlen gedraaid worden deze avond, van minimal tot harde techno. Naarmate de avond vordert, zal het aantal BPM omhoog gaan. We starten dus rustig, maar eindigen met flink harde techno!”

We kunnen dus rekenen op een stevige beat. Heeft de naam van het evenement nog een verband hiermee? Waarom de keuze voor ‘Witte Nacht’?

“Toen zeker was dat alles door zou gaan, ging ik nadenken over een naam. Het leek me interessant om te kiezen voor iets tegenstrijdigs, aangezien dit totaal los staat van de realiteit. Juist dat is wat we met dit feest willen bereiken: bezoekers even los laten komen van de realiteit, ze even alles laten vergeten. Om dat gevoel te versterken, willen we het feest een rauw tintje geven. Door middel van oude olievaten en gebruikte pallets gaan we een industriële sfeer neerzetten die goed past bij de muziek!”

Klinkt goed! Wat kan je vertellen over de DJ’s die er gaan draaien?

“Er zullen vijf verschillende DJ’s draaien, waarvan ik er zelf ook één ben. We wilden zorgen dat het een gebalanceerde mix zou zijn van wat bekendere en minder bekende DJ’s. Zo krijgen de wat minder bekende DJ’s ook de kans om te laten zien wat ze kunnen. Daarnaast heeft natuurlijk iedereen zijn eigen geluid, wat het mooi in balans brengt. De headliner van de avond is Mitch de Klein, deze internationale DJ én producer staat bekend om zijn unieke geluid op ieder feestje. Je zal hem nooit precies hetzelfde horen draaien! Hij heeft zich onder andere al mogen bewijzen in Duitsland, Frankrijk, Turkije en zelfs Tunesië. Een echte aanwinst voor Witte Nacht!”

Dat klinkt zeker veelbelovend! Al plannen voor een volgende editie, in Hoofddorp of misschien zelfs daarbuiten?

“Als dit een succes wordt, zal een volgende editie snel volgen. We denken zelf aan eens in de twee/drie maanden, als we hiervoor geschikte locaties kunnen vinden. Allereerst willen we ons natuurlijk focussen op Hoofddorp; techno hier echt op de kaart zetten. Als dat gelukt is lijkt het ons zeker interessant om te focussen op Amsterdam en omstreken.”


Meer informatie over het event en tickets vind je hier.