En we hebben een winnaar: Tape Toy won gisteravond de finale van de Amsterdamse Popprijs in de Melkweg Amsterdam. Het was een feestje om de band te zien spelen: het viertal heeft een waanzinnige energie, die zeer aanstekelijk werkt. De zaal ging helemaal los tijdens de gig. Na de bekendmaking en het open knallen van de fles champagne, konden we nog even backstage babbelen met het super gelukkige viertal; Roos van Tuil (zangeres), Marc van Dongen (drummer), Wesley Fransen (gitarist) en Maurice van de Graaf (basgitarist).

De bandleden zijn pas sinds augustus dit jaar echt aan de slag met Tape Toy.  Ze hadden ook niet echt verwachtingen toen ze zich inschreven voor de popprijs. "We zijn vlak voor de zomer op school (Conservatorium Amsterdam) bij elkaar gezet als freestyle band en dat beviel eigenlijk wel heel goed. Dus toen zijn we verder gegaan. Eind augustus hebben we onze facebookpage online gegooid en zijn we echt officeel als Tape Toy gestart", vertelt Roos.

Wesley: “We dachten, we doen gewoon mee, dan kunnen we in ieder geval een optreden doen." En dat ene optreden tijdens de eerste voorronde leverde meteen veel meer op. “Na de voorronde kregen we allemaal verzoeken. Super tof!", aldus Roos. Ze vertelt dat ze bloedzenuwachtig was voor de prijsuitreiking, maar het optreden zelf was toch wel het heetste moment van de avond. Wesley: "Het klinkt misschien cliché, maar het is zo vet als je veel energie geeft op het podium en dat dan terug krijgt van het publiek.” Roos: “Ja, als iedereen stil was blijven staan, was het echt niet zo vet geweest.”

 

Maurice: “Het is zo fijn, nu hebben we eindelijk ook wat geld om dingen aan te kunnen pakken. We gaan binnenkort een single opnemen, daar heb ik echt heel veel zin in.” Voor alle bandleden staat Tape Toy helemaal op nummer één. De popronde van volgend jaar staat bovenaan hun lijstje, maar daar houden de plannen niet op. Marc: “Ik ben erg druk met mailen voor optredens, want we willen heel veel spelen de komende tijd.”

Aan grote dromen is ook geen gebrek. Maurice: “Noorderslag en Down The Rabbit Hole zijn toch wel de twee plekken waar ik echt zou willen spelen.” Marc: "Lowlands 2018, of oké misschien 2019 dan?” Wesley: “Mijn grootste droom is een uitverkochte grote zaal van Paradiso. Ik heb daar zoveel toffe bands gezien. Dat wil ik ook!”

We houden de band niet langer op, want het is tijd om feest te vieren. Roos: "We gaan heel veel bier drinken vanavond. Dit is zo cool. We hebben gewoon gewonnen!"