Hibakusha op Eurosonic Extra

“Dit is de belangrijkste show tot nu toe”

Elaine Verhagen ,

Ieder jaar zijn er tijdens Eurosonic Noorderslag onofficiële optredens en feestjes te bezoeken. Dit jaar komt ESNS met iets nieuws, namelijk Eurosonic Extra. Hier krijgen partners van het event de mogelijkheid om hun steentje bij te dragen. Onder andere Buma Rocks doet hieraan mee met hun Loud & Proud showcase. De Haarlemse metalband Hibakusha zal een van de drie bands zijn, die op dit event te zien is.

2016, het jaar van de storm

Het afgelopen jaar heeft de band in een wervelstorm gezeten en de storm is met deze show nog niet uitgeraasd. In 2016 zijn de heren op het podium geklommen van Complexity fest, Amsterdam Metalfest, Euroblast en Forta Rock. En dat allemaal zonder management of bookingskantoor.


Voor het optreden op Forta Rock hebben ze meegedaan aan een wedstrijd van Buma Rocks. Deze gig heeft ervoor gezorgd dat Buma Rock dusdanig veel vertrouwen heeft gekregen in Hibakusha. Daarom hebben zij de band gevraagd voor ESNS. Hibakusha ziet het niet als vanzelfsprekend. Zowel Complexcity als Buma Rocks zetten zich in voor hardere muziek in Nederland en geven beginnende bands de mogelijkheid om zichzelf te bewijzen. En daarmee het voordeel van de twijfel te krijgen. Dit heeft dus goed uitgepakt voor Hibakusha. De band ziet het als een opeenstapeling van mensen die in de band geloven en de band daarbij willen helpen.

Hibakusha over Loud & Proud

“Buma Rock heeft gezegd: hier heb je een podium, veel plezier. Zo iets kleins betekend heel veel”, aldus Hibakusha.

Voor Hibakusha is het optreden op Loud & Proud de belangrijkste tot nu toe en ze voelen zich vereerd dat zij hiervoor gevraagd zijn. De mannen beseffen dat optreden tijdens ESNS vooral bedoeld is om de band in de kijker te zetten. Het is een evenement waar diverse takken uit de muziekindustrie bijeen komen en de juiste mensen moeten worden overtuigd.

Speciaal voor deze show zal Hibakusha één van hun nieuwe nummers ten gehore brengen. ESNS zien ze als de beste plek om de nieuwe kant van Hibakusha te laten zien, want daar wil de band tonen welke richting ze opgaan met hun muziek. Zenuwachtig zijn de heren niet. Het belangrijkste is het neerzetten van een goede show en zij hopen dat daar iets nieuws en leuks uit voortkomt. Denk hierbij aan nog grotere optredens en meer festivals. Wellicht dat iemand dusdanig overtuigd is van hun muziek dat de heren een platencontract wordt aangeboden.

Bij de vraag waarom mensen naar hun optreden moeten komen, zijn de heren heel duidelijk. Ze weten een goede show neer te zetten en ze werken zich uit de naad, niet alleen voor zichzelf, maar vooral voor het publiek. Dit zorgt ervoor dat zelfs mensen die niet van het genre houden, een show krijgen die waar is voor het geld.

Vrijdag 13 januari speelde Hibakusha samen met Death Alley en Paceshifters tussen 17:00-20:00 in Lola.