Noord-Holland verovert Eurosonic Noorderslag #2

Wij zetten de pareltjes van Noord-Hollandse bodem voor je op een rijtje.

Nora Zuijdam ,

Van 11 tot en met 14 januari wemelt het in Groningen weer van de muziekliefhebbers, die op zoek zijn naar nieuwe bands. Het is weer tijd voor het jaarlijkse showcasefestival Eurosonic Noorderslag. Ook dit jaar staat er weer doorbrekend talent uit de regio Noord-Holland, vooral uit Amsterdam, gepland op de timetable. Wij zetten ze voor je op een rijtje in twee artikelen. In dit tweede deel vind je de bands van J t/m Z

Joep Beving

Hij heeft een mooie baard en maakt ook nog eens mooie muziek. De Amsterdamse componist speelt neoklassieke pianomuziek. Op zijn debuutalbum ‘Solpsism’ staan kleine dromerige liedjes die je betoveren en meevoeren naar een andere wereld.

Wo 11 jan, 21:30 - 22:15: Der AA-Kerk

Jonna Fraser

De Zaanse rapper leeft voor het maken van vrolijke en opgewekte hiphop. Jonna heeft ondertussen twee albums en verschillende hits op zijn naam staan, maar daar blijft het niet bij. Hij werkte samen met Broederliefde en zit in het rapcollectief New Wave. Als je het hebt over hiphop, kan je niet om Jonna Fraser heen.

Za 14 jan, 22:45 - 23:30: De Oosterpoort - Entreehal

MICH

Er heeft zich weer een nieuw Amsterdams samenwerkingsproject ontwikkeld. Bastiaan Bosma, Piet Parra, Mick Johan, Rimer London en Sofie Winterson produceren tegenwoordig shoegaze gecombineerd met new wave. Het begon als een geinig studioproject, maar vanaf begin 2017 wordt er toch echt gewerkt aan een debuutalbum.

Za 14 jan, 22:45 - 23:15: De Oosterpoort - Bovenzaal

Nambyar

De Amsterdamse Jesse Nambiar (ja, het broertjes van Kay Nambiar) heeft zichzelf ontwikkeld tot een heus talent. Hij timmert aan de weg als alternatieve RNB soloartiest. Op Appelsap speelt hij een korte sessie waar ongetwijfeld zijn nieuwste track ‘Warm In The Winter’ voorbij zal komen.

Do 12 jan, 00:00 - 00:15: Appelsap - Paradigm

Pink Oculus

Ze noemt zichzelf een zingende rapper, of een rappende zangeres. De Amsterdamse dame maakt een mix van jazz, hiphop, funk, soul en electro. Afgelopen oktober bracht ze haar derde EP uit, die vernoemd werd naar de muziek die ze maakt: ‘Delicious’.

Vr 13 jan, 20:00 - 20:45: Platformtheater + Za 14 jan, 23:30 - 00:15: De Oosterpoort - CBK Triadezaal

Pip Blom

‘’Mijn favoriete omschrijving is dat ik een lo-fi indierock monster ben’’, vertelde Pip eerder aan 3voor12. Nadat ze wat van haar muziek met de wereld heeft gedeeld, is het allemaal razendsnel gegaan. Nu reist ze met haar band het hele land af als support van Canshaker Pi terwijl ze alsmaar populairder wordt.

Za 14 jan, 20:45 - 21:15: De Oosterpoort - Bovenzaal

Radio Eliza

Als je het hebt over vrolijke opgewekte muziek, dan heb je het over Radio Eliza. Ze vinden het vervelend om zichzelf in een genre-hokje te plaatsen, maar als het echt moet noemen ze hun muziek Electronic Indie Pop. Ze hebben pas één EP uitgebracht, maar ze zijn nu al niet meer te stoppen.

Za 14 jan, 00:15 - 01:00: De Oosterpoort - Entreehal

SMIB

Hun missie: HAM GAAN! SMIB bestaat uit negen creatieve jonge mannen. Ze zien zichzelf liever als een organisatie, want naast eigenwijze hiphop en RNB hebben ze ook een eigen kledinglijn en organiseren ze een jaarlijks festival. In november 2016 kwam hun debuut-EP ‘Bakuhatsu’ uit.

Za 14 jan, 00:45 - 01:15: De Oosterpoort - Bovenzaal

Steffen Morrison

Als ex-TVOH-kandidaat laat hij zien dat het wel degelijk mogelijk is om ontzettend succesvol te worden. Steffen is een soulman pur sang en met zijn eigenzinnige stemgeluid weet hij de authentieke soul weer een nieuw leven in te blazen. Op zijn debuutalbum ‘Just Another Man’ is zijn uptempo soul te bewonderen.

Za 14 jan, 01:00 - 01:45: De Oosterpoort - CBK Triadezaal

Teske

Teske is vooral bekend van haar beautyvlog op YouTube, maar veel mensen weten niet dat ze ook nog een gouden strotje heeft. Ze maakt lieve zoete liedjes die vooral gaan over het vinden van liefde. Met twee EP’s, een aantal singles en wat uitverkochte soloconcerten heeft Teske de smaak flink te pakken.

Za 14 jan, 22:45 - 23:30: De Oosterpoort - Patio

The Dubbeez

Goede reggae is soms ver te zoeken, maar The Dubbeez kunnen er zeker wat van. De jonge Amsterdamse dubreggaeformatie bewijst maar weer dat reggae tijdloos is. In 2016 wonnen ze de World Reggae Contest op het Ostróda Reggae Festival in Polen. De volgende stap is het opnemen van een debuutalbum.

Za 14 jan, 23:30 - 00:15: De Oosterpoort – Foyer grote zaal

Weval

Dit Amsterdamse duo maakt electro in zijn puurste vorm. De twee mannen voelen elkaar feilloos aan, wat resulteert in dynamische en vooral catchy dansmuziek. Vorig jaar stonden ze al op Eurosonic en dit jaar mogen ze zelfs twee keer hun ding doen. In 2016 brachten ze een nieuwe plaat uit, die zeker aan bod zal komen.

Vr 13 jan, 23:15 - 00:00: DOT + Zo 15 jan, 00:40 - 01:25: De Oosterpoort – Kleine zaal

Yung Internet

Het begon ooit als een grap op een random avond met veel alcohol. In een rap tempo werd het driekoppige hiphopcollectief populair. Op hun laatste album, met de toepasselijke naam ‘Free WIFI’, rappen ze over het duistere maar hilarische Amsterdamse nachtleven.

Zo 15 jan, 01:15 - 01:45: De Oosterpoort - Kelder

Yung Nnelg

We blijven nog even in de hiphop-scene. Yung Nnelg is zeker één van de meest belovende opkomende rappers van deze tijd. Op het Appelsap-feestje van ESNS zal hij zijn nieuwste album ‘Contra’, waarin onder andere is samengewerkt met Faberyayo en Bokoesam, voor één van de eerste keren laten horen. Een heuze primeur dus.

Vr 13 jan, 02:00 - 02:15: Appelsap - Paradigm