De Haarlemse band Chef’Special houdt de traditie in stand: vlak na een albumrelease een akoestisch instore optreden geven. De band deed dit na de release van het tweede album ‘Passing Through’ in een intieme setting bij platenzaak Sounds in Haarlem. Afgelopen zaterdag deed de band weer een instore bij dezelfde platenzaak , deze keer om het nieuwe album ‘Amigo’ te vieren. Vijftig gelukkige fans en 3voor12 Noord-Holland mochten erbij zijn.

De eerste vijftig mensen die de nieuwe plaat in Sounds kochten, waren de gelukkigen die bij deze exclusieve instoreshow mochten zijn. Eerst was de actie gericht op de eerste 150 mensen, maar aangezien de band zonder enig versterkt instrument speelde, zouden de fans die achterin moesten staan het niet kunnen horen. Twee fans waren er snel bij om een plekje te bemachtigen: “Op de dag dat de actie begon, stonden we om half 10 voor de deur van Sounds om het album te kopen. Ik dacht: we moeten op tijd zijn, maar we waren de eerste, er was nog helemaal niemand.”

De grijze en regenachtige zaterdagmiddag weerhield het publiek er niet van om richting het centrum van de stad te komen om de band van dichtbij te kunnen zien. Het grootste deel van het selecte gezelschap bestond uit tieners, waarvan het merendeel meiden. Vanaf het moment dat ‘de Cheffies’ één voor één binnenliepen, was de sfeer al heel relaxed en ongedwongen. De bandleden maakten rustig een praatje met de bezoekers en bedankten ze voor de support.

De band wist ieder liedje uit haar oeuvre in een akoestische vorm te gieten, zelfs een festivalliedje als ‘Biggest Monkey’. Het publiek mocht bepalen welke tracks ze speelden en na zes liedjes stelden de Haarlemmers voor te gaan signeren. Twee meiden haalden de band over toch nog een liedje te doen, waarbij ze zelf het kleine podium op klommen: “Love Riot is ons favoriete liedje, maar die doen ze eigenlijk nooit live. Dus we vroegen gewoon of ze die nog wilden spelen. Joshua zei de tekst niet meer goed te kennen, dus moesten wij meedoen. Het tweede couplet waren wij ook even kwijt, maar met dank aan de rest van het publiek hebben we er wat moois van kunnen maken”

Na de signeersessie, waarbij de bandleden uitgebreid te tijd namen voor de fans, vertelde zanger Joshua Nolet: “Het was weer heel chill, heel mellow. Het is niet de eerste keer hier en het is te gek om de bekende gezichten weer te zien, die hier jaren geleden ook al stonden.”

Nadat de band vorig jaar veelal in Amerika te vinden was, zal ze dit festivalseizoen veel in Nederland te zien zijn. Chef’ Special speelt onder andere op Pinkpop en het Noord-Hollandse Indian Summer Festival. In oktober geeft Chef’Special de voor de band grootste solo show tot nu toe in de Ziggo Dome. Kaartjes hiervoor zijn te verkrijgen deze site.