3voor12 Limburg Nieuwsflits

Het laatste Limburgse popnieuws

Redactie ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf nieuws of tips uit de regio? Mail het naar info@3voor12limburg.nl

Red Ribbon Army brengt nieuw album uit

Het album " INTERRACIAL" is af en gaat gepaard met een vette videoclip. Bekijk hem op hier op Youtube. Sneadrmusic is verantwoordelijk voor de beat en de video is geschoten door RAVNIKAR video. Hiphop van Red Ribbon Army uit Zuid-Limburg, zo klinkt dat!

Line-up Weert Hard compleet

Weert Hard, het festival voor underground en alternatieve muziekliefhebbers heeft de line-up rond. Liefhebbers van metal, hardcore/punk en alternatieve rock van eigen bodem kunnen op zaterdag 22 oktober 2016 hun lol op in de Bosuil.

Meer informatie en nieuws omtrent WEERT HARD! is hier te vinden. 

Eerbetoon aan David Bowie in Grenswerk, Venlo

Op zondag 8 januari 2017, de dag dat David Bowie zeventig jaar zou worden en een jaar na zijn dood vindt in Poppodium Grenswerk een groot eerbetoon aan Bowie plaats: ZIGGY PLAYED GUITAR.

Tijdens het optreden staat zijn doorbraakalbum The Rise And Fall of Ziggy Stardust uit 1972 centraal.

Het project wordt uitgevoerd door dezelfde groep Venlose muzikanten die in november vorig jaar een ode brachten aan Neil Young. De band bestaat uit Roger Pinnow, Jules van Bussel, Marc van Bussel, Karel Koster, Louis van Gool, Frenk Hinssen, John van Overdijk en Tessa Kersen met Mick Geurts, Jasper Verbruggen en Andrew Elt als gastmuzikanten.

Meer info op grenswerk.nl

DeWolff ontvangt inspiratieprijs

Geleense psychedelische bluesrockband DeWolff wordt 10 november onderscheiden met de inspiratieprijs in de categorie muziek van het Prins Bernard Cultuurfonds. 
 
De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft ingezet op het gebied van letteren, visual art, e-culture, beeldende kunst, muziek, theater, dans, geschiedenis, natuur of monumentenzorg.

Pablo van de Poel, Luka van de Poel en Robin Piso mogen de prijs ontvangen uit handen van de Gouverneur, Th.J.F.M. Bovens. Er zullen optredens zijn van Mitch Rivers & Marlies Kroon, Patrick & Vince van de Poel, Peter Beeker (Ongenode Gaste) en de Celluloid Gurus.

Logo Popronde Venlo

Logo Popronde Venlo

Nieuws van Popronde Venlo

Popronde doet binnenkort Venlo aan. Het rondreizende festival vol nieuw muzikaal talent zal op 21 oktober in het centrum van Venlo te horen zijn. Maar dit jaar is er ook een preview-show, en die is al op zaterdag 15 oktober, in platenzaak Sounds.

Op vrijdag 21 oktober zullen in het centrum van Venlo de hotste bands van het moment spelen, onder andere Marten Fisher, Radio Eliza, The Badger and the Bass, Storksky en Jeangu Macroy. 28 acts presenteren zich tussen 20:00u en 03:00u bij de 15 deelnemende locaties in de stad van Venlo.

Poster

Poster

Bluegrass Beeg in Grevenbicht

In Grevenbicht vindt een bluegrass-festival plaats: Bluegrass Beeg 2016. Voor bluegrass-liefhebbers wordt het weer genieten van de muziek en de sfeer. Alweer voor de 4e keer op rij vindt het festival plaats. Data: 14 en 15 oktober 2016.

Het begint al op vrijdag 14 oktober in het podiumkerkje (Heilig Kruisstraat 30). Het hoofdgerecht is natuurlijk de festivaldag zelf op zaterdag 15 oktober. Het programma biedt een line-up van internationale allure: een 7-tal bands uit binnen en buitenland zullen de revue passeren. Via het Limburgse Landgraaf gaan we naar het Ruhrgebied in Duitsland, om van daaruit via Portugal 
zelfs Amerika aan te doen. 

Kijk voor meer informatie en bandbeschrijvingen ook eens op https://www.facebook.com/BluegrassBeeg/ en www.bluegrassbeeg.com