Nu of Nooit 2016 voorronde 2

The Soup, SEXDROIDZ, Thalamus, Cannonball Cletus, Etan Huijs Music

Tekst en foto's: Marcel Degens ,

De tweede voorronde van Nu of Nooit vindt plaats in Horst. Plaats van het gebeuren is OJC Niks, en op het podium staan vijf getalenteerde acts uit Limburg die strijden om een plek, eerst in de finale, en uiteindelijk natuurlijk op Pinkpop.

Nadat de volgorde van de bands is gekozen, is het aan The Soup om de avond te beginnen. The Soup is een Limburgse alternatieve hiphop groep, maar de muziek van de band is gebaseerd op een breed scala aan invloeden.

Wat een band om de avond mee te beginnen! Het OJC staat meteen al op z'n kop en niet alleen de fans die meegekomen zijn dansen en zingen mee maar de hele zaal doet mee. Lekkere grooves met eigenzinnige teksten van Eddy Peterson en MC Bash, ondersteund door een te gekke live band. The Soup wint dan ook de prijs voor de song van de avond.

Het belooft weer een leuke avond te worden. Na een korte ombouw is het de beurt aan SEXDROIDZ. 

SEXDROIDZ is een driekoppige alternatieve rockband. De band heeft dit jaar al een flink aantal optredens achter de rug en heeft in de finale van van 0492PopPodium gestaan. Het zware stonergeluid klinkt goed. Een echte festival band die we zeker nog vaker gaan zien.

Dan is het tijd voor Thalamus. Thalamus is een indie rock, psych/wave/dream-pop band die dromerige liedjes brengt met een elektronische tint die onlangs van een band met vijf leden naar een band met drie zijn gegaan. Het is vandaag de tweede keer dat ze in de nieuwe bezetting live spelen. Voor zangeres Lotte is het even wennen dat ze op de Bass gitaar speelt in plaats van de gitaar.

De band heeft begin 2016 een EP uitgebracht. Wat heeft Lotte een prachtige stem. Het is niet verwonderlijk dat zangeres Lotte artiest van de avond wordt.

Ook vandaag vliegt de avond om en het is alweer tijd voor de voorlaatste band Cannonball Cletus. Dit is een vierkoppige band uit Limburg/Brabant. Ze heeft voor vandaag twee gastmuzikanten meegenomen die de band op trompet begeleiden. Het genre dat ze spelen? Energieke Feelgood Rock.

Ze knallen op het podium zoals ze zelf zeggen: "Geef deze jongens een podium en de songs knallen er als kanonskogels uit." Ze hebben afgelopen jaar hard gewerkt aan een gevarieerde liveset, waarin zo af en toe de jaren 80 sound te horen is. 
 

Dan is het alweer tijd voor de laatste band van de avond: Etan Huijs Music. Een band opgebouwd rond singer-songwriter Etan Huijs, die folk en pop brengt. Vandaag staat hij op het podium met drie gastmuzikanten, die hem begeleiden op viool en drums en basgitaar. Met zijn melodieuze, soms melancholische popliedjes met folk- en countryinvloeden is het een fijne afsluiter van de avond. De viool en drums passen perfect bij de zang en het zal ook zeker niet de laatste keer zijn dat ze met z'n drieën optreden.

Dat was weer een top avond met geweldige bands en songs. Op naar de 3de en 4de voorronde die gehouden zullen worden in Muziekcentrum De Bosuil en ECI Cultuurfabriek op 21 en 22 oktober aanstaande.