Nu of Nooit interview: G A L L O W A Y S

#NON16

Rik Lebouille en Jörg de Groot ,

De voorrondes voor Nu of Nooit 2016 zijn inmiddels gestart. 3voor12 limburg licht gedurende deze spannende periode op regelmatige basis een act uit. Zaterdag 29 oktober 2016 vindt de zesde en laatste voorronde plaats. Plaats van actie: Poppodium VOLT.. G A L L O W A Y S over hun kijk op deze popwedstrijd.

Wie zijn jullie en waarvan kent het publiek jullie al? 
'Nou, G A L L O W A Y S bestaat uit Méghan Janssen (zang), Dylan Gerards (zang, gitaar, piano), Pieter Van Oers (gitaar), Lenno Van Galen (drums), Quincy Grooten (gitaar, zang, songwriter) en Jop Albronda (live bassist).

Pieter en Lenno kennen jullie natuurlijk van ons, maar ook van de nu al legendarische band Velosso. Als je een 90’s grunge slut bent, dan moet je deze band checken!   

Quincy Grooten aka KwinsieGrooten kennen jullie wel van zijn unieke gitaarspel, maar ook als gitarist in de band van Noëlle De Bie. Als je hem kent van een muziekwinkel is dat ook prima. Samen met drummer Joeri Kalkhoven, bassist Jules Houben en zangeres Noëlle maakte hij de cafés en festivals onveilig.     Dylan Gerards zit ook niet stil, want je kent haar vast wel van het akoestische duo ‘Flowers & Tambourines’ samen met Anne Weijers.   

Naast dat ze regelmatig met coverbandjes optreed, is ze ook de leadzangeres van de Limburgse band  G A L L O W A Y S. We hebben het over niemand minder dan Méghan Janssen.  

Jop is gewoon een schatje met iets te veel liefde voor bier.'

Hoe klinkt jullie act?
'
Als je dit wilt weten, dan moet je 29 oktober naar poppodium Volt in Sittard komen!'  

Wat zijn jullie verwachtingen van de voorronde en bereiden jullie je nog speciaal voor?
'We zijn bekend met de andere deelnemers en wij zien deze voorronde als een avond die leuk, maar vooral gezellig wordt. En of wij ons nog speciaal voorbereiden? Telt bier drinken mee?'   

Hebben jullie nog een persoonlijke favoriet onder de deelnemers?
'Nee.'

Hoe zie je jullie muzikale toekomst? En welke muzikale activiteiten kunnen we verwachten?
'Wij zien onze toekomst als een toerende live band die met regelmaat albums gaat uitbrengen. Over albums gesproken. Binnenkort komt onze eerste plaat uit! Hou daarom onze Facebook en Instagram in de gaten.'