Sunday Sun en Bottles of Love brengen zomerse klanken

Twee bands waarbij catchyness een sleutelwoord is

Fabian Viester ,

Er klonken zomerse klanken in het Heerlense poppodium Nieuwe NOR. 29 april jl. brachten Bottles of Love (support act) en Sunday Sun (hoofdact) een bezoek aan het Heerlense poppodium.

Om te beginnen met het voorprogramma: Bottles Of Love. Vrolijkheid en catchyness zijn de sleutelwoorden van deze band. Duidelijk zie je dat de vrolijkheid van hun liedjes af spat. Iets dat mooi aansluit bij de hoofdact: Sunday Sun. Een fijne opwarmer.

Daarna is het tijd voor Sunday Sun. Het kwartet Sunday Sun, bestaande uit Koen-Willem Toering, Yoshi Breen, Wouter Rentema en Jan Teertstra, heeft er zin in. Bij de eerste klanken die luiden, is meteen kenmerkend de vrolijke liedjes met een zomerse sound. Terwijl het buiten stormt en regent, zorgt Sunday Sun in poppodium Nieuwe NOR voor een unieke zomerse avond. 

De ongekende aanstekelijkheid die Sunday Sun in haar liedjes brengt, was mede ook een onderdeel van dit concert dat in poppodium nieuwe NOR plaatsvond. Naast dat ze een akoestische set midden in het publiek gespeeld hebben en bekende hits als 'I Call You Honey' en 'Come On Down' zeker niet ontbraken, kregen ze het publiek ook mee. 

Het is de tijd van Sunday Sun, sinds Spotify en de overige media begin 2015 deze band oppikten. Tussen bekende namen als Kovacs, Kensington, The Elementary en Lucas Hamming participeerden zij ook.

De debuutplaat We Let Go kwam uit op 17 november 2014. Ze gingen touren, de media pikte hun op. Alles liep zoals gepland. Totdat drummer Wouter Rentema de band verliet om in Berlijn te blijven. Gelukkig vond de Utrechtse band snel een vervanger. 

Dave Menkehorst was een goede vervanger: hij kan goed zingen én goed drummen. Een combinatie die erg essentieel is volgens de bandleden van Sunday Sun. Zo bewees hij ook in poppodium nieuwe NOR.

De zomerse klanken, de catchyness en het aanstekelijke enthousiasme zorgden ervoor dat de voetjes van de vloer gingen. Zowel bij jong als oud.