Craig Gallagher en Pierce Brothers breken tent af Craig Gallagher en Pierce Brothers breken tent af

Australische hyper-ADHD, ritmische songs en energie onstage

, Fabian Viester

Craig Gallagher en Pierce Brothers breken tent af

Australische hyper-ADHD, ritmische songs en energie onstage

Fabian Viester ,

De Nieuwe Nor in Heerlen kreeg nogal een ADHD-overdosis over zich heen, afgelopen zondag 5 juni 2016. Support-act Craig Gallagher en hoofdact Pierce Brothers brachten ritmische songs, een likje Mumford and Sons, Australische hyper-ADHD en vooral superveel energie op het podium. 3voor12 limburg doet verslag.

Pierce Brothers

Pierce Brothers

Support-act Craig Gallagher start de ADHD-overdosis-show in poppodium Nieuwe Nor. Hij heeft veel te vertellen. De singer-songwriter lijkt soms meer een story teller dan een singer-songwriter. Hij vertelt verhalen vol jeugdsentiment en liefdesverdriet.

Pierce Brothers

Pierce Brothers

Het wordt aardig autobiografisch. Door een uitgemaakte liefde werd bij de zanger de sfeer voor het concert van Snoop Dogg verpest. Craigs ex belde na het concert ineens. Dit liefdesverdriet resulteerde in de song: 'Back to the start'. 

Pierce Brothers

Pierce Brothers

Craig bespreekt uitvoerig pubs met Ierlandse sfeer. Het was ook uitgerekend een pub waar hij zijn ex weer tegen kwam. Hij durfde eigenlijk niet meer met haar te praten. Maar hij werd door een vriend dronken gevoerd. Toen durfde hij wel weer. En had succes. Dit resulteerde in toch weer daten met haar. Het jeugdsentiment van Craig resulteerde in de song 'Take me love'. 

Pierce Brothers

Pierce Brothers

Wie bang is dat een optreden van Craig Gallagher meer praten dan muziek spelen wordt: die kant kan het snel op gaan, maar opmerkelijk was dat binnen 10 minuten vanaf de start van het voorprogramma, Craig al in het midden van het publiek stond. Daar speelde hij, zonder versterking, een nummer van zijn set, wat meteen zorgde voor de connectie met het publiek deze avond.

Pierce Brothers

Pierce Brothers

Craig Gallagher speelde zijn programma helemaal akoestisch. Een mooie introductie voor de hoofdact van de avond: de Pierce Brothers.

De gebroeders Pierce zijn echte multi-talenten. Ze tonen zich meesters van het multitasken. Tegelijkertijd op één gitaar spelen, drums, zang en didgeridoo spelen, ze kunnen het allemaal.

Pierce Brothers

Pierce Brothers

Soms ook slaat de meligheid toe. Al snel na de start van hun optreden, valt de Pierce Brothers in dat ze tijdens het spelen in Paradiso een bepaalde nieuwe vocal line hadden bedacht. Melige druktemakers zijn de Pierce Brothers toch wel. Voordat ze ook maar een zin hierover hebben kunnen toelichten, schieten ze beiden in de lach en ze komen de volgende tien minuten niet meer bij van het lachen.

Pierce Brothers

Pierce Brothers

Terugkijkend op deze avond in Poppodium Nieuwe Nor, concludeer ik: het was het een bijzondere avond met mooie muziek, mooie artiesten en een geweldige energie op het podium.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg