3voor12 Limburg Nieuwsflits

Met nieuws over Conincxpop, EGOpop, Op De Tôffel, Jera On Air, RUIS Festival, Waking Skies, Down By The River Festival, Zomerparkfeest en DVERS

Joséphine Kurvers ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf nieuws of tips uit de regio? Mail het naar info@3voor12limburg.nl

Conincx Pop overleeft Maaswerken en verbreding Julianakanaa

Na het afronden van de Maaswerken tussen Geulle en Elsloo behoudt Conincx Pop nog steeds zijn plek op het huidige festivalterrein op het smalste stukje land tussen de Maas en het Julianakanaal in heel Limburg. Momenteel wordt er druk gewerkt aan de verbreding van het Julianakanaal, maar er blijft toch nog genoeg land over tussen Maas en kanaal, waardoor ook dit jaar het festival hier voor de twintigste keer kan plaatsvinden.

Het programma bestaat uit een diversiteit van onbekende bands. Op zaterdag 2 juli staan de Nederlandse bands Donnerwetter, Green Hornet, Uncle Harry op de planken van het festival. Ook is er plek voor Europese namen als New Town Kings, PeR en Flying Horsemen. Keko Yoma komt uit Zuid-Amerika en Shearwater uit de Verenigde Staten. 
Voor meer informatie bezoek je: http://www.conincxpop.nl

Elfde editie EGOpop met Racoon en DI-RECT

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 mei vindt in het Noord-Limburgse plaatsje Egchel alweer de elfde editie plaats van EGOpop. Voor het hoofdpodium heeft de organisatie van het festival onder andere Racoon, DI-RECT, Afterpartees en The Brahms weten te strikken. Ook is er plek voor nieuw talent op het Talentstage. Statesmen, Puyn en Kill Ferelli zijn slechts aantal namen die tijdens het EGOpop op dit podium hun muziek ten gehore zullen brengen. In de Dansfabriek zullen dj's een feestje gaan bouwen.

Meer informatie over de line-up en kaarten vind je op: www.egopop.nl

Line-up Op De Tôffel Bekend

De band Codor won onlangs met hun aanstekelijke optreden tijdens de bandwedstrijd Op Ut Tuffelke de hoofdprijs. Ze mogen openen op het festival Op De Tôffel. Naast dit viertal uit Grubbenvorst zullen dit jaar ook Peter Pan Speedrock, The Brahms, De Likt, Leeways, Thijs Boontjes Dans- En Showorkest, Son Mieux, Double Veterans, NoizBoiz, KD Soundsystem, Canshaker Pi, The Great Communicators, Radio Eliza, Clean Pete, Bony King, The Watchman, Point Quiet, Theo Sieben, BJ Baartmans, Lemon en Dirk Vissers op Op De Tôffel staan.

Op De Tôffel vindt plaats op zondag 19 juni op het Vrijthof in Vierlingsbeek. Alle informatie over dit gratis toegankelijke festival is te vinden op: www.opdetoffel.nl

Programma Jera On Air compleet

Het Ysselsteynse festival Jera On Air voegt dweer drie namen toe aan hetindrukwekkende programma, waarmee langzaam maar zeker ook de laatste plekken in de programmering bezet worden. Op 24 en 25 juni staat het Noord-Limburgse dorp weer volledig in het teken van het alsmaar groeiende festival.

Headliners als Pennywise, The Amity Affliction en H2o krijgen gezelschap bovenaan het affiche van While She Sleeps. Naast While She Sleeps bracht de organisatie nog een verrassende act naar buiten. Zanger Joe McMahon van de Amerikaase punkrockband Smoke Sets Fire zal een akoestische set verzorgen op het festival. Daarmee is de koek nog niet op. Ook death metalband Fallujah uit San Francisco maakt dit jaar de oversteek naar Limburg. Tenslotte voegt de organisatie van Jera on Air de band Sick of It All toe aan de programmering en daarmee is de line-up rond.

Voor de volledige line-up en informatie over de faciliteiten op het festivalterrein ga je naar: www.jeraonair.nl

Stichting Popmuziek Limburg en Limburgse poppodia presenteren podium op RUIS festival

In navolging van vorig jaar programmeren Stichting Popmuziek Limburg, het Platform Limburgse poppodia (de zeven grote Limburgse poppodia) en het Ruis Festival wederom een podium voor Limburgse dj’s op het Venlose Ruis Festival: de Ruis uit Limburg stage. Deze samenwerking komt voort uit een gezamenlijke behoefte om de dance cultuur in Limburg te ondersteunen en meer in de spotlights te zetten.

De Ruis uit Limburg stage krijgt een prominente plek op dance-festival Ruis dat plaatsvindt op 13, 14 en 15 mei aanstaande in Greenpark Venlo; het voormalige Floriadeterrein.

Voor meer info en tickets zie: www.ruisfestival.nl

Waking Skies brengt nieuwe single uit

Waking Skies heeft een nieuwe single uitgebracht, die de titel Astronauts draagt. De single beleefde onlangs zijn première bij Pinguin Radio. De bijbehorende videoclip is een opvallende ‘one-shot’-video rondom professionele dansers Remy Tilburg en Robin Kroes, gefilmd in De Gelderlandfabriek in Culemborg.

De single Astronauts werd geproduceerd door Antoine Pütz (oa. 21 Eyes of Ruby) en grotendeels opgenomen in Wouter Budé’s MOON studio in Roermond.

Bekijk de video van de nieuwe single Astronauts hier: https://youtu.be/T_hT3oNEdlw

Internationaal programma op Down By The River Festival

De tweede editie van het Down By The River festival in Grenswerk staat voor de deur. Dit roots en americana festival, met de Maas als inspiratie, vindt plaats op zondag 15 mei. Het programma is internationaal geörienteerd met acts uit Amerika, Spanje, Belgie en Engeland. Om vier uur trapt Amerikaan David Corley het festival af, met een speciale show op de Kop van de Weerd. Aansluitend spelen in Grenswerk een negental acts, verspreid over twee podia. Een kleine greep uit de line-up van het festival: The Wood Brothers (USA), Meschiya Lake and The Little Big Horns (USA), Joana Serrat (ESP), en The Cannonball Johnsons (NL).

Voor meer informatie over de programmering en het festival ga je naar: http://www.grenswerk.nl/agenda/down-by-the-river/

Eerste vijftig namen van veertigste editie Zomerparkfeest bekend

Zomerparkfeest in Venlo viert in augustus de veertigste editie en pakt uit met flink wat internationale namen en nationale toppers in het laatste weekend van augustus. De Amerikaanse techno-dj Jeff Mills doet een zeer bijzondere showop vrijdagavond samen met Philharmonie Zuidnederland. Het optreden van Jeff Mills en philharmonie zuidnederland is een cadeau van Provincie Limburg vanuit waardering voor Zomerparkfeest vanwege de veertigste editie.
Ook de legendarische Engelse band Gang of Four komt naar Venlo. Daarnaast heeft Zomerparkfeest een groot aantal internationale artiesten geboekt. Zo komt de legendarische Ghanese zanger Pat Thomas met zijn Kwashibu Area Band naar het park. De Amerikaanse folkie Kevin Morby komt ook naar Venlo.De Brits-Nederlandse alliantie Causes scoorde een giga-hit met Teach Me How To Dance en speelt deze in de Zelt komende zomer. Jeremy Loops uit Zuid-Afrika verkocht met amper één single uit al de Amsterdamse Melkweguit en doet nu zijn debuutalbum uit is een grote Europese tour. De jonge gasten van The Jacques uit Engeland maken indierock vol bravoure die veel doet denken aan The Libertines. Vieux Farka Touré uit Mali doet hard zijn best net zo beroemd te worden als zijn vader Ali Farka Touré met zijn desertblues. Rapper Woodie Smalls komt uit België, maar heeft een Amerikaanse flow en tongval in zijn oldskool-hiphop. Jambinai uit Zuid-Korea maakt postrock op traditionele Koreaanse instrumenten en Plaistow uit Zwitserland speelt in een jazz-bezetting, maar maakt experimentele muziek die inspiratie haalt uit minimal music en elektronica. Islam Chipsy brengt de Egyptische beats uit Caïro mee naar Nederland en Chouk Bwa Libète speelt traditionele Haïtiaanse rootsmuziek. Ook keert de Duitse cultheld Mambo Kurt terug op de bühne van Zomerparkfeest met zijn lullige orgelgimmicks.

Natuurlijk ook veel mooie namen uit eigen land. De Nijmeegse rockers van De Staat keren terug naarhet Julianapark met een nieuw album op zak. En ook mash-up- band Memphis Maniacs komt op herhaling als afsluiter op zondag op Main. Moksi is het nieuwste internationale dance-succes en veroverde het afgelopen jaar wereldwijd dansvloeren met hun bass-muziek onder de vlag van Yellow Claw. Rapper Sevn Alias werd uitgeroepen tot de absolute dé nummer 1 van Noorderslag en mag daarom niet ontbreken. Indian Askin is een van de nieuwe rockbands die ertoe doen en De Likt uit Rotterdam maakt brutale straatrap op beats en weet hoe je daarmee een feestje bouwt.

Zomerparkfeest zou Zomerparkfeest niet zijn als er niet ook in de breedte genoeg te ontdekken valt. Zo komt grand dame van de Nederlandse literatuur en kersverse Libris Literatuurprijs-winnaar Connie Palmen om te praten over 25 jaar schrijverschap. Stand-up comedian en Rotterdammert Patrick Laureij krijgt de uitdaging om te grappen in de grootste tent op het terrein.

Zomerparkfeest is een vierdaags cultureel festival in het Julianapark in Venlo. De veertigste editie is van 25 t/m 28 augustus en is gratis toegankelijk. Informatie over alle artiesten is te vinden op de website van het festival www.zomerparkfeest.nl In totaal staan er meer dan 120 artiesten in het park. Meer namen volgen binnenkort.

Eerste namen euregionaal showcasefestival DVERS 2016 bekend

Op zaterdag 1 oktober vindt de achtste editie van het gratis toegankelijke, euregionale showcasefestival DVERS plaats in de binnenstad van Sittard. De afgelopen maanden kregen popacts uit Belgisch en Nederlands Limburg en de Duitse regio’s Nederrijn en Aken de mogelijkheid om zich op te geven voor een optreden tijdens het festival.

Ruim 140 acts reageerden op de oproep en meldden zich aan. Afgelopen maandagavond heeft een onafhankelijke selectiecommissie hieruit de meest interessante en talentvolle acts gekozen. De komende weken wordt ook de rest van het programma bekend gemaakt.

De eerste acts die naar aanleiding van de open inschrijving voor DVERS door de selectiecommissie bestaande uit Tirsa Creusen (Buro Pinkpop), Theo Ploeg (OOR Magazine) en Chris Verheijen (Christopher Green) zijn gekozen om op te treden tijdens DVERS op 1 oktober 2016 zijn: Lomalo (Ransdaal), Jane Who (Weert), Lotte Walda (Heerlen), My Dog Is Radioactive (Leuven), Käpt'n Moby (Bochum), Thalamus (Horst), Martinus (Elsloo), Prospect (Heerlen), Michael Raven (Spaubeek), Oliver (Heerlen), The Anaesthetics (Horst). 

Naast de open inschrijving krijgen traditiegetrouw alle finalisten van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit een podiumplek op DVERS. Dat betekent dat de volgende zes acts ook live te bewonderen zijn op 1 oktober in Sittard: Statesmen, Storksky, Waking Skies, Crazy Cult Roadshow, Sula en FORGETTOFORGIVE.

DVERS wordt dit jaar op initiatief van Stichting Popmuziek Limburg voor de achtste keer georganiseerd. Het evenement bestaat uit een muzikantendag (overdag) en een showcasefestival (’s avonds) en staat volledig in het teken van de Euregio. Muzikanten en bands uit België, Nederland en Duitsland maken overdag kennis met elkaar en de professionals uit de Euregionale popsector tijdens de muzikantendag. Tevens worden er diverse workshops enmasterclasses georganiseerd. In de avonduren kan het publiek genieten van maar liefst 75 acts uit de hele euregio, verspreid over 16 verschillende podia in de binnenstad van Sittard.