Cowboys Of The Sky Cowboys Of The Sky

Albumpresentatie Kickstart

, Marcel Degens

Cowboys Of The Sky

Albumpresentatie Kickstart

Marcel Degens ,

Op vrijdag 20 mei presenteerde Cowboys Of The Sky het nieuwe album dat de titel Kickstart draagt. De presentatie vond plaats in De Nieuwe Nor in Heerlen en de B52 Reunion mocht de avond afsluiten

Cowboys Of The Sky

Cowboys Of The Sky

Cowboys Of The Sky was de huisband van B52 te Hulsberg en er werd eind jaren negentig een album opgenomen, Headhammers. Lovende recensies volgden en een flinke lijst met optredens. Toch besluit de band in 2003 door omstandigheden te stoppen. Maar in 2012 vindt er een reünie van B52 plaatsen de "huisband" verzorgde uiteraard tijdens deze reünie een optreden. Dit had tot gevolg dat de band de smaak weer te pakken kreeg. Ze besloten een doorstart te maken. In de tussentijd is er weer opgetreden en gewerkt aan nieuw materiaal.

Cowboys Of The Sky

Cowboys Of The Sky

Nu is het dan eindelijk zo ver dat het nieuwe album Kickstart gepresenteerd kan worden. De avond wordt geopend door de oude DJ van B52 DJ B-art. Hits uit de grunge, new wave, punk en dance-scene worden gedraaid en intussen loopt de nieuwe Nor lekker vol met publiek dat benieuwd is naar het nieuwe album. Vervolgens komt de DJ van Cowboys In The Sky, Mark, het podium op. Hij begint te draaien en te scratchen, terwijl zijn jongste dochters trots vooraan staan met een spandoek met de tekst "We love you Mark". De rest van de band voegt zich bij Mark en dan begint het feest echt.

Cowboys Of The Sky

Cowboys Of The Sky

De muziek, die het beste te omschrijven is als punky rock 'n roll, trash swamp blues, aangevuld met scratches, beats en samples van de DJ, klinkt beter dan ooit te voren. Het wachten heeft zich dus geloond. Het nieuwe album wordt goed ontvangen in de Nieuwe Nor. Er wordt gedanst en genoten van de vette nummers. Ongeveer halverwege neemt de band even de tijd om de mensen te bedanken die de totstandkoming van het album het mede mogelijk hebben gemaakt hebben. Een vinyl van het album in LP wordt vol trots aan het publiek getoond en één gelukkige gast krijgt het exemplaat cadeau.

Cowboys Of The Sky

Cowboys Of The Sky

Eric Fox van Bloyatop, die meegewerkt heeft een het album, komt ook een aantal nummers meespelen. Er ontstaat een te gekke samenwerking op het podium en het publiek vindt het overduidelijk geweldig. De heren van Cowboys In The Sky treden niet meer zo vaak op, maar daar is helemaal niets van te werken. Ze hebben er nog steeds plezier in. Dat is natuurlijk ook een aanleiding voor een nieuwe release en deze reünie. Na het laaysye nummer verlaat de band het podium. De DJ blijft stil dus het publiek verwacht een toegift.

Cowboys Of The Sky

Cowboys Of The Sky

Het valt even stil en de band wacht geduldig tot het publiek begint te roepen voor meer. Als de band het geroep hoort komen ze weer het podium op en spelen nog een aantal nummers. Het zijn nummers die niet op de LP staan maar nieuwe nummers die op de volgende plaat komen te staan volgens de band. Na afloop gaat de reünie van B52 nog een paar uurtjes door met DJ B-art. Het is een geslaagde avond met goede muziek.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg