Bevrijdingsfestival Roermond 2016 (2/3)

Tweede deel van een drieluik

Joséphine Kurvers, foto's door Joséphine Kurvers, Antoine Bongers en Pascal Lemlijn ,

Wat was er weer veel te zien en te beleven op het Bevrijdingsfestival. Onze schrijvers en fotografen kwamen terug met een massa foto's en verslagen. Zelfs zoveel dat we van ons verslag een drieluik maken. Hier deel 2.

The Hillbilly Moonshiners

The Hillbilly Moonshiners

De heren van The Hillbilly Moonshiners weten hoe ze het publiek moeten vermaken. Niet alleen met hun eigen versies van nummers van de meest uiteenlopende artiesten, van Justin Bieber tot Johnny Cash, maar ook met hun act, uitdossing en aankleding van het podium. Met een dosis humor krijgt de band zelfs mensen aan de overkant van de markt in Roermond aan het dansen. 

Lesoir

Lesoir

Net terug uit China en nu in Roermond op Bevrijdingsfestival. Een thuiswedstrijd voor Lesoir. Toch is vandaag hier staan een lang gekoesterde droom, aldus frontvrouw Maartje Meessen. "Het is eindelijk gelukt", vertelt ze het publiek met een glimlach. Jetlag of niet, de band zet een solide show neer en maakt weer alle verwachtingen waar.

Storksky

Storksky

De winnaar van Nu of Nooit 2016 mag natuurlijk niet ontbreken op het Sena Talent Stage. Met maskers in de vorm van een snavel spelen Roy Moonen en Michiel Claessen het festival plat. Soms lijkt het zelfs alsof The Queens of the Stoneage staan te spelen, alleen dan net iets vuiger. Vooral wanneer ze een nummer hen coveren.