Bevrijdingsfestival Roermond 2016 (1/3)

Eerste deel van een drieluik

Antoine Bongers ,

Wat was er weer veel te zien en te beleven op het Bevrijdingsfestival. Onze schrijvers en fotografen kwamen terug met een massa foto's en verslagen. Zelfs zoveel dat we van ons verslag een drieluik maken. Hier deel 1.

Diggy Dex

Diggy Dex

Het festival werd dit jaar geopend door Diggy Dex & Band ft. JW Roy. Het valt op dat de Markt in Roermond al meteen goed gevuld is. Na enkele mededelingen van presentator Marco Roelofs gaat het gelijk los. Deze rapper, onder andere bekend door zijn bijdrage bij Giel Beelen laat zien (en horen) met zo'n grote menigte geen enkel probleem te hebben. Een strakke performance volgt en de massaal aanwezige jeugd geniet er van.

Burgemeester Roermond

Burgemeester Roermond

Meteen erna wordt het Vrijheidsvuur ontstoken na een toespraak van burgemeester Donders van Roermond, bijgestaan door een jonge cultuurburgemeester om te onderstrepen dat deze dag ook voor de jeugd nog steeds heel belangrijk is. Een vrouwelijke vluchteling uit Afghanistan leest een Vrijheidsgedicht met als boodschap dat ze na 16 jaar Nederland hoopt niet meer als vreemdeling gezien te worden.

Basket Case op Bevrijdingsfestival Roermond 2016

Basket Case op Bevrijdingsfestival Roermond 2016

Dan begint op het kleine podium Basket Case. Met een lekkere stevige show wordt het publiek dat rustig met een biertje in de hand staat te luisteren meteen er bij getrokken. Dit podium van SPL (Stichting Popmuziek Limburg) laat vandaag horen wat Limburg aan popmuziek te bieden heeft.

My Baby op Bevrijdingsfestival 2016

My Baby op Bevrijdingsfestival 2016

Dan is het de beurt aan My Baby. Als een komeet zijn ze afgelopen jaar omhoog geschoten. Door veel festivals te spelen hebben ze een grote, trouwe aanhang verworven. Hun meeslepende sound klinkt ook vandaag, ondanks enkele technische probleempjes weer geweldig. Al is het vroeg in de middag, menigeen gaat uit zijn bol. Deze fantastische act zal vandaag nog op diverse festivals staan.
 

Shiverburn op Bevrijdingsfestival 2016

Shiverburn op Bevrijdingsfestival 2016

Op het SPL podium volgt Shiverburn. Zij timmeren al enkele jaren stevig aan de weg en hebben grote ambities. Na een Europese tour volgt op 20 mei een volgend hoogtepunt, hun eerste volledige album. De show van vandaag kunnen wij horen dat het een heerlijk album zal worden. Hun stevige, goedliggende sound zal velen, net zoals vandaag aanspreken. De bandleden zetten een vette show, vol beweging neer en de eerste T-shirts met Shiverburn zijn ook al aanwezig. Met deze ontwikkeling zal spelen op het hoofdpodium zeker volgen.

Shiverburn op Bevrijdingsfestival 2016

Shiverburn op Bevrijdingsfestival 2016