Bevrijdingsfestival Roermond 2016 (3/3)

Derde deel van een drieluik

Joséphine Kurvers ,

Wat was er weer veel te zien en te beleven op het Bevrijdingsfestival. Onze schrijvers en fotografen kwamen terug met een massa foto's en verslagen. Zelfs zoveel dat we van ons verslag een drieluik maken. Hier deel 3.

The Common Linnets op Bevrijdingsfestival 2016

The Common Linnets op Bevrijdingsfestival 2016

Het is dringen vooraan het mainstage als The Common Linnets zich opmaken voor hun optreden in Roermond. Het is duidelijk dat deze band de publiekslieveling van de dag is. Ilse de Lange steelt de show. Ze is tot in de puntjes gestyled en is een mooie verschijning op het podium. Voeg daar een oprechte glimlach aan toe en de countrymuziek van deze Zingende Tukkers pakt heel Roermond in. De show is gelikt en ietwat braaf. Daarmee staat het optreden in contrast met de overige optredens van deze dag. 

The Brahms op Bevrijdingsfestival 2016

The Brahms op Bevrijdingsfestival 2016

The Brahms zijn gevormd op de Herman Brood Academie en de band speelde eerder vandaag op Bevrijdingsfestival Utrecht. Bassist Tobias Moeken heeft een gebroken hak en kan helaas niet meedansen vandaag. Hij zit op een kruk maar gebruikt zijn hoofd om te laten zien dat hij evengoed nog mee kan swingen op de muziek. Het is een energieke show en dat slaat over naar het publiek. Een meisje in het publiek schrijft boodschappen voor de jongens uit Utrecht op een krijtbordje. Iedereen geniet overduidelijk van de aanstekelijke popmuziek van The Brahms.

Kovacs op Bevrijdingsfestival 2016

Kovacs op Bevrijdingsfestival 2016

Statesmen stond niet voor niets in de finale van Nu of Nooit 2016 en de heren bewijzen zich deze avond wederom. Voor henzelf is het optreden van vandaag hét hoogtepunt tot nu toe, maar wellicht zijn ze zelfs hét hoogtepunt van het hele festival. Afgelopen dinsdag kwam hun eerste single Physical uit en dit nummer is een van de pareltjes die de band te bieden heeft. Met hun poppy sound, een vleugje rock en charmes richting het publiek zouden ze nog beter tot hun recht komen op het mainstage. 

Kovacs op Bevrijdingsfestival 2016

Kovacs op Bevrijdingsfestival 2016

Dat het in Limburg niet aan muzikaal talent ontbreekt, bewijst de succesvolle line-up van het festival dat uit een groot aantal bands uit de provincie bestaat. Kovacs kan in dat rijtje natuurlijk niet ontbreken. Kovacs begon eerder vandaag in Assen, om vervolgens op te treden op het Bevrijdingsfestival in Groningen. Daarna volgde Den Bosch, om af te sluiten in Roermond. Het geluid lijkt in het begin nog niet helemaal goed afgesteld te zijn en Sharon geeft toe dat haar stem ook een beetje geleden heeft met de drie optredens eerder op de dag. Toch valt daar weinig van te merken en met een ontwapende glimlach neemt ze een slok van haar drankje. Een mooie afsluiter van deze editie van Bevrijdingsfestival Roermond 2016.

The Common Linnets op Bevrijdingsfestival 2016

The Common Linnets op Bevrijdingsfestival 2016