Drukbezochte Southern Bluesnight 2016

Deze jubileumeditie wordt gevierd met de wereldtop aan bluesartiesten

Antoine Bongers ,

Ruim 1400 bezoekers hebben deze zaterdagavond vrij gehouden om deze twintigste editie, een jubileumeditie, niet te missen.

Super Chikan

Super Chikan

Met een gebit vol goud en diamanten mag Super Chikan in de volle Limburgzaal het spits afbijten. Afkomstig uit de Mississippidelta neemt hij je met zijn zelfgebouwde, excentrieke gitaren mee in de diepere sferen van de blues.

Junior Mack

Junior Mack

De gitarist van het Heritage Blues Orchestra, Junior Mack laat samen met Bart Kamp en Blind B & The Visionaires horen waarom hij genomineerd is voor een Grammy.

Champagne Charlie

Champagne Charlie

Uit Zeeland komt Champagne Charlie. Al 25 jaar een begrip met als slogan "Champagne Charlie is the name, good time music is the game".

Boo Boo Davis

Boo Boo Davis

Ondertussen laat Boo Boo Davis in het sfeervolle DSM cafee horen waarom hij al jaren aan de top staat. Deze, eveneens uit Mississippi afkomstige blueslegende speelde met vele blues grootheden zoals Little Walter en Sonny Boy Williamson.

Chris Beard

Chris Beard

Dan is het de beurt aan Chris Beard, weer zo'n legendarische naam. Al vanaf zijn tiende staat hij op het podium. Hij speelde o.a. met Buddy Guy.

Shakura S'Aida

Shakura S'Aida

Vervolgens is het de beurt aan een echte blues diva, Shakura S'Aida. Een dame met vele gezichten. Actrice en jazz- en blues zangeres. Zij speelde o.a. met Patty Labelle.
 

Dat het concept van Southern Blues aanslaat mag duidelijk zijn. Overal zijn de klanken van de blues te horen. Onderweg naar de zalen staan artiesten, in het DSM cafee en in de hal. Dit alles geeft dit festival een heel aparte sfeer die gezien de vele bezoekers zeker gewaardeerd wordt.