3voor12 Limburg Nieuwsflits 3voor12 Limburg Nieuwsflits

Nieuwe video DeWolff, Line-up Ruis Festival, Grote jubileumshow Ongenode Gaste, Herman Brood Academie on Tour en Jazz Maastricht Festival

, Jos├ęphine Kurvers

3voor12 Limburg Nieuwsflits

Nieuwe video DeWolff, Line-up Ruis Festival, Grote jubileumshow Ongenode Gaste, Herman Brood Academie on Tour en Jazz Maastricht Festival

Jos├ęphine Kurvers ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf nieuws of tips uit de regio? Mail het naar info@3voor12limburg.nl

Herman Brood Academie on Tour doet Grenswerk Venlo aan

Deze maand vindt de negende editie van de Herman Brood Academie on Tour plaats. De tour wordt mogelijk gemaakt door alle opleidingen van de Academie. Studenten van de opleiding Music Industry Professional hebben de tour opgezet, studenten opleiding podium- en studiotechniek verzorgen het licht en geluid en de muzikanten van de artiestenopleiding staan tijdens de tour op het toneel. Op vrijdag 18 maart zullen de van de Academie afkomstige bands Backgammon, Electric Company en 45ACID BABIES op de planken van Grenswerk in Venlo staan.  Het mooie is dat deze avond gratis te bezoeken is.

Meer weten? Bezoek de website van Grenswerk Venlo

Line-up Ruis Festival 2016 bekend

Ruis Festival heeft haar volledige line-up bekend gemaakt voor de komende editie die plaats zal vinden tijdens het Pinksterweekend van 13 tot en met 15 mei 2016. Internationale namen als Marcel Dettman (DE), Eats Everything (UK), Ben Sims (UK), Jackmaster (UK) en Truncate b2b Drumcell (USA) staan op de affiche van het festival dat gehouden wordt op het GreenPark terrein in Venlo.

Ben je benieuwd naar de volledige line-up? Bezoek dan http://www.ruisfestival.nl/

Grote jubileumshow Ongenode Gaste en expositie

De Venloose rootsrockband Ongenode Gaste bestaat dit jaar 25 jaar. Dit wordt gevierd met een grote jubileumshow, getiteld Blood, Zweit en Snoare. Peter Beeker zal voor deze avond zoveel mogelijk oud-bandleden optrommelen. Het is tevens het laatste optreden in deze formatie. De toekomst van Ongenode Gaste is nog onduidelijk.

Tevens zal er op woensdag 23 een expositie over een kwart eeuw Ongenode Gaste openen in Bij De Buren in Venlo. Dit is precies 25 jaar na het eerste optreden van de band. De foto’s zijn door de jaren heen genomen door Janneke Michels, Mart Hermkens en Margriet Cloudt. 
 

Voor meer informatie bezoek je: 
http://www.ongenodegaste.nl/
http://www.grenswerk.nl/agenda/blood-zweit-en-snaore/

DeWolff lanceert nieuwe video voor Love Dimension

De heren van DeWolff hebben samen met Quatch Film een psychedelische, futuristische video gemaakt voor hun laatste single Love Dimension.  Meer dan zes minuten lang freaken op de prachtige animaties, real-life beelden en natuurlijk de muziek. Het nummer is afkomsitg van het nieuwe album Roux-Ga-Roux. De band is op het moment op tour en op zal 31 maart Poppodium De Nieuwe Nor in Heerlen spelen.

Benieuwd naar de video? Bekijk 'm hier

Jazz Maastricht Festival 2016

Op zaterdag 19 maart vindt de veertiende editie van het Jazz Maastricht Festival plaats in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht. De organisatie heeft er gekozen voor om artiesten met diepgang, een unieke sound en een boodschap te programmeren. Shai Maestro is een jonge jazzpianist die expressief nieuwe werelden oproept. Joe Lovano is een wereldbefaamd saxofonist die een universele benadering van muziek combineert met een uitgesproken persoonlijke sound en benadering van samenspel. Laura Mvula beweegt zich buiten genres en ontwikkelde volgens The Guardian zelfs haar eigen genre gospeldelia. Een bijzondere zangeres met een beeldschone stem, charismatische uitstraling en diepgaande teksten.

Meer informatie vind je op: http://www.jazzmaastricht.com

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg