Een heerlijk nachtje 2ManyDJs in Maastricht Een heerlijk nachtje 2ManyDJs in Maastricht

Voetjes van de vloer in uitverkochte Muziekgieterij

, Tekst: Pascal Lemlijn, Foto's: Nadia Hagen

Een heerlijk nachtje 2ManyDJs in Maastricht

Voetjes van de vloer in uitverkochte Muziekgieterij

Tekst: Pascal Lemlijn, Foto's: Nadia Hagen ,

Zaterdagavond is het dan eindelijk zover. Dankzij de samenwerking tussen Muziekgieterij, Piquenique Électronique, Linke Soto en Strictly Vinyl zijn onder meer de heren van 2ManyDJs gestrikt om Maastricht een mooi dancefeestje te bezorgen onder de voor de hand liggende naam "An evening with 2ManyDJs". Benieuwd of het net zo'n legendarisch feestje wordt als 12 jaar geleden toen ik ze voor de eerste keer aan achter de draaitafel zag.

2ManyDJs in Muziekgieterij, Maastricht

2ManyDJs in Muziekgieterij, Maastricht

Toen ik in 2004 naar Rock Werchter toog om o.a. David Bowie te zien kreeg ik een fikse tegenvaller voor de kiezen. Bowie zegde op het laatste moment zijn optreden af en als verrassende vervanger werd destijds gekozen voor 2ManyDJs. Ontluistering alom onder de festivalgangers, dat waren toch 'gewoon maar' 2 DJ's? En dat als afsluiter op de laatste dag van ROCK Werchter? Schande! Tot het moment dat de eerste noten van hun set over de festivalweide klonken. Ze openden met Bowie's klassieker 'Rebel Rebel' en zo'n 60.000 toeschouwers gingen compleet uit hun plaat. Het bleek achteraf een onvergetelijke avond en tot de laatste noot één groot feest te zijn en het verdriet om (geen) Bowie was snel vergeten.

Het beste concert van Bowie dat ik nooit heb gezien. Inmiddels is Bowie niet meer en heeft 2ManyDJs internationale wereldfaam veroverd. Ze doen hun ding al jaren op de grootste dance events en festivals ter wereld en de vraag is hoe ze vanavond op een relatief kleine locatie hun mannetjes staan.

2ManyDJs in Muziekgieterij, Maastricht

2ManyDJs in Muziekgieterij, Maastricht

Vanwege de grote belangstelling is daags van tevoren nog wat extra ruimte gecreëerd om nog eens 100 liefhebbers binnen te laten. In totaal komt het aantal verkochte tickets daarmee op zo'n 1500. De Muziekgieterij is, zoals vaak de laatste tijd, volledig uitverkocht. Mooi voor de organisatie natuurlijk, al is het als bezoeker vanavond wel veel wachten geblazen, dikke rijen voor de garderobe, toilet en bar. Maar het wachten blijkt de moeite waard als klokslag 2 uur 's nachts de gebroeders Dewaele uit Gent hun opwachting maken. 

Deze muzikale alleskunners zijn niet alleen bekend onder de naam 2ManyDJs, ze hebben daarnaast meerdere succesvolle projecten waaronder Soulwax op hun naam staan. Ze nemen vanavond het dj stokje over van DJ CHER die al geruime tijd voor een bomvolle area erg lekker staat te mixen, een waardig 'aangever'. 

2ManyDJs in Muziekgieterij, Maastricht

2ManyDJs in Muziekgieterij, Maastricht

2ManyDJs doet 2 uur lang waar iedereen voor gekomen is en meer. Een vloeiende dansbare mix van rock, pop, dance en electro zorgen deze nacht voor een happy sfeer in de Muziekgieterij, waar volop gedanst, gelachen, gezongen en zo nu en dan mee ge-jumped wordt. Voor mij misschien niet zo legendarisch als 12 jaar geleden, maar als de heren om 4 uur (!) de pijp aan de afsluitende Beatbastardz geven staat de hut nog steeds vol. En dat is terecht zowel een mooi compliment als een dikke merci voor dit Belgische duo vanavond.

2ManyDJs in Muziekgieterij, Maastricht

2ManyDJs in Muziekgieterij, Maastricht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg