Eerste editie Dig Out The Gems in de grotten van Valkenburg Eerste editie Dig Out The Gems in de grotten van Valkenburg

Met Tout Va Bien en Selah Sue

, Marcel Degens

Eerste editie Dig Out The Gems in de grotten van Valkenburg

Met Tout Va Bien en Selah Sue

Marcel Degens ,

Dig Out The Gems is een tweedaags grotfestival georganiseerd door Bokpop en De Muziekgieterij. Afgelopen zaterdag vond de eerste dag van Dig Out The Gems plaats in de grotten van Valkenburg. Tout Va Bien en Selah Sue, beide afkomstig uit België, zorgden er voor deze festivaldag op deze unieke locatie heel snel uitverkocht raakte.

Tout Va Bien is een project van zanger/pianist Jan-Wouter van Gestel. Het eerste nummer speelt hij solo, terwijl hij zichzelf begeleid op de piano. Je kunt heerlijk wegdromen bij de sferische meeslepende muziek. De rest van de set wordt gespeeld mét band en het is goed te merken dat de muzikanten goed op elkaar zijn ingespeeld. Ze hebben het naar hun zin en proberen het publiek mee te voeren naar hogere sferen. Het geluid en de muziek van deze Belgen komen extra goed tot hun recht op deze fantastische locatie.

Na het optreden van Tout Va Bien is er niet alleen tijd voor een ombouw van het podium, maar ook voor het bekijken van de kunstwerken die in de grotten op diverse plekken zijn opgesteld of de foto-expositie van Harry Heuts.

Dan is het tijd voor de hoofdact van de avond, waarvoor iedereen graag vooraan lijkt te willen staan: Selah Sue. Misschien is de grot net iets te klein voor deze singer-songwriter die soul, met hiphop en reggae mengt zodat er iets unieks ontstaat. Bij het betreden van het podium vertelt ze dat dat het voor haar de eerste keer dat ze op zo'n aparte en locatie speelt en dat het tevens haar eerste optreden van 2016 is. Ook geeft ze toe een beetje nerveus te zijn. Daar valt weinig van te merken als ze eenmaal begint te spelen. Haar zang weerklinkt mooi in de grot. Er komen veel nieuwe liedjes aan bod. Nummers met band worden afgewisseld met solozang van Selah Sue. Mensen in het publiek vragen zich af hoe ze zo kan bewegen op de muziek en toch zo goed kan blijven zingen. Het lijkt de Belgische schone gemakkelijk af te gaan. Vol genot brengt ze haar songs, zonder ook maar een enkele keer de plank mis te slaan. Eigenlijk is haar optreden veel te kort. Terecht wordt er dan ook geklapt en gefloten om een toegift. Ze komt terug te podium op met gitaar, maar zonder band en vraagt wat het publiek graag wil horen. Er wordt vanalles geroepen, waaronder Valerie van Amy Winehouse. Het spreekt Selah Sue aan, mede omdat ze pas de documentare over Winehouse heeft gezien. Vervolgens speelt ze het nummer alsof het van haarzelf is. Het is een mooie afsluiter van een mooie avond.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg