Anne Clark ft. herrB Anne Clark ft. herrB

Een van de hoogtepunten uit 10 jaar Nieuwe Nor

, Marcel Degens

Anne Clark ft. herrB

Een van de hoogtepunten uit 10 jaar Nieuwe Nor

Marcel Degens ,

Omdat Nieuwe Nor in december tien jaar bestaat, programmeert het Heerlense poppodium dit jaar een aantal acts die in het afgelopen decennium de zaal succesvol wisten uit te verkopen. Op vrijdag 11 maart keert Anne Clark ft. herrB terug in de Nieuwe Nor. Stakbabber verzorgt het voorprogramma in samenwerking met Dutch Mountain Film Festival

Mick Ness maakte ooit deel uit van de Ultra-beweging in Amsterdam en is ook bekend van de band Mick Ness & the Issues. Als zanger en gitarist van de Hongaarse band Sexepil groeide hij in Oost-Europa uit tot cultheld. Vanavond verzorgt hij met Stakbabber in Heerlen het voorprogramma voor Anne Clark ft. herrB. Dat is geen toeval, want deze week vindt het Dutch Mountain Film Festival plaats in de stad, met het thema landschap. Op 11 maart organiseerde het festival een Poolnacht met diverse films en documentaires over het poollandschap. Het album Polarized dat Stakbabber vorig jaar uitbracht, is geïnspireerd door de mystiek van de verhalen van poolreizigers. De sound van de band past perfect bij de avond en zo beginnen we aan onze reis terug naar de jaren tachtig. Helaas is de ietwat korte set van slechts dertig minuten snel voorbij.

Anne Clark is met haar Europese afscheidstour bezig samen met haar muzikale partner en producer herrB. Na 36 jaar vindt ze het tijd om er voor nu mee te stoppen. In de jaren tachtig was Anne Clark de onbetwiste koninging van de dansvloer in de new wave scene. Ze combineert stadsgedichten over de angst voor de moderne wereld, verlatenheid en ongemak met elecktro-wave, electro-pop, dark dance en avant-garde Noise. Ook nu wanen we ons terug in de eighties. Anne klinkt nog steeds zo goed als toen. De show is spectaculair, compleet met een overweldigende laser- en lichtshow. Deze keer is de zaal net niet uitverkocht. Ondanks de drukte en het gebrek aan ruimte daardoor, gaan de voetjes toch van de vloer.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg