Progressieve rockband Nem-Q brengt EP uit Progressieve rockband Nem-Q brengt EP uit

Live-uitvoering nummers van Fault Lines (Subduction Zone) knalt de zaal in

, Tekst: Roy Engelen, Foto's: Judith van Bilsen

Progressieve rockband Nem-Q brengt EP uit

Live-uitvoering nummers van Fault Lines (Subduction Zone) knalt de zaal in

Tekst: Roy Engelen, Foto's: Judith van Bilsen ,

Afgelopen vrijdag 19 februari 2016 vond er in het poppodium Sjor te Roggel de releaseshow plaats van de nieuwe EP 'Fault Lines (Subduction Zone)' van de progressieve rock/metal band Nem-Q uit Nederweert.

Spiralcove in Roggel

Spiralcove in Roggel

Aan de band Spiralcove is de taak om als 'special guest' deze avond af te trappen. Dit viertal zet een goed en strak optreden neer met muziek die ze zelf als rock met een metalrandje omschrijven. Opvallend zijn de samples / intro's aan het begin van haast ieder nummer en de bezielende en virtuoze solo's van de gitarist. Ook al zijn deze rocknummers meer recht toe recht aan dan vaak het geval is bij progressieve rock, ze zullen ongetwijfeld het hart van menig progrock fan in het publiek (mezelf meegerekend) harder hebben laten kloppen.

Spiralcove in Roggel

Spiralcove in Roggel

Vanaf het moment dat de eerste noten van Nem-Q de zaal in knallen, is het duidelijk dat het deze heren menens is en ze er zin in hebben. De set begint met een aantal nummers van hun vorige conceptalbum '301.81' maar het is meteen duidelijk dat deze band zowel qua zang als muzikaal een stap voorwaarts heeft weten te zetten. Zo strak en gelikt als de complexe nummers ten gehore worden gebracht, zou je niet zeggen dat dit het eerste live optreden van de nieuwe bassist is zoals je in het bijbehorende Facebook event had kunnen lezen.

Daarna trakteert Nem-Q het publiek op de eerste drie nieuwe nummers van de EP 'Fault Lines (Subduction Zone)'. Deze nieuwe nummers hebben duidelijk elk hun eigen sfeer (voor 'Shooting Stars' wordt een semi-akoestische gitaar tevoorschijn getoverd) en men is erin geslaagd om de complexe wisselingen qua tempo en dynamiek die kenmerkend zijn voor progressive rock/metal een stuk toegankelijker te laten klinken dan voorheen. Het laatste nieuwe nummer en mijn persoonlijke favoriet van deze EP met de titel 'Vanity' bewaren ze tot later in het optreden. Het catchy refrein dat ook als outro de herhaling is van steeds dezelfde zin, zal nog lang door mijn hoofd spoken.

Op 18 maart zal de band Nem-Q samen met een tweetal andere bands optreden in het poppodium Volt te Sittard tijdens de RVP Records label night.

Nem-Q tijdens releaseparty EP 2016

Nem-Q tijdens releaseparty EP 2016

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg