Interview met Myles Sanko

Een rijzende ster in de Soulwereld

Angelique Leurs ,

3voor12 limburg spreekt met Myles Sanko vlak voor zijn show in poppodium Grenswerk, Venlo. We hebben het over het nieuw album en zijn speciale band met Venlo.

Wat heb je allemaal gedaan sinds jouw laatste bezoek aan Venlo? (Bijna twee jaar geleden)
"Wij hebben een tour in Brazilië gedaan, waar we geweldig ontvangen werden. Het voelde als een warm bad, mooie shows, leuke mensen. In 2017 willen we zeker terug gaan. Verder hebben we een Europese tour gedaan, waar we in veel grote steden (Barcelona, Milaan, Parijs, Berlijn, Amsterdam) hebben mogen spelen. En natuurlijk, het album ‘Just Being Me’ uitgebracht."

Dat is behoorlijk veel, wat waren jouw persoonlijke hoogtepunten?
"Een van mijn hoogtepunten was dat ik samen met Gregory Porter heb mogen optreden in Duitsland. Dat is een man die ik, sinds ik naar zijn muziek begon te luisteren, heel erg bewonder. En nu werken we samen! Het is leuk dat mensen die ik bewonder en die echt tot de gevestigde namen in de muziekindustrie behoren, mijn muziek nu ook kennen."

Jullie nieuwe album ‘Just Being Me’ klinkt anders dan voorgaande, kun je daar wat over vertellen?
"Op het nieuwe album hoor je meer jazz invloeden. Het blijft natuurlijk soul, maar qua arrangementen zijn die invloeden duidelijk hoorbaar. Het heeft meer lagen er gebeurt meer en het is ‘voller'. Ik hou ervan om te experimenteren en ik wil niet in een hokje geduwd worden. Muziek gaat over gevoel en daar kun je geen etiket op plakken."

Wat heel erg opvalt, is jouw interactie met de fans.
"Dat vind ik ook heel belangrijk. Er gaat heel veel tijd inzitten maar dat is het waard. Ik wil toegankelijk zijn en blijven. Als iemand met mij in contact wil komen via social media dan kan dat. Er is maar een beperkt budget voor promotie en op deze manier kunnen wij toch veel mensen bereiken. Het is ook leuk om de contacten die ik gemaakt hebt te onderhouden.

Een fan heeft een van de teksten van een nummer op het nieuwe album geschreven. Zij stuurde mij vaak door haar geschreven teksten. Ooit gebruik ik er misschien een van, dacht ik. Nu staat 'Forget Me nNot' op ons nieuwe album. Alle andere teksten zijn door mijzelf geschreven.”


Je hebt in twee jaar tijd niet stil gezeten. Wat zijn jouw plannen voor de toekomst, waar sta jij over vijf jaar?
"Over vijf jaar wil ik nog drie albums uitgebracht hebben. Heel veel optreden en mijn muziek met zoveel mogelijk mensen delen. Ik heb me altijd voorgenomen om vijftien albums uit te brengen en dan wil ik stoppen. Stoppen op een moment dat mijn stem nog niet hoorbaar minder aan het worden is. Stoppen zonder mijn waardigheid te verliezen."

Jouw ster is snel rijzende, wil dat zeggen dat Venlo straks niet meer in jouw tourschema staat?
"Nee, dit is al mijn derde keer dat ik hier speel. De eerste keer was op het Zomerparkfeest. Daarna in een piepklein kerkje en een half jaar later hier in Grenswerk. Ik hou van de energie en de warmte die ik hier krijg en ik zal altijd ook de wat kleinere optredens blijven doen. Venlo wil ik zeker hierin blijven opnemen. Ook vanwege de contacten met de fans die ik hier heb. Het is natuurlijk geweldig om in een groot stadion te spelen, maar ik vind de connectie die je in kleinere zalen met je publiek hebt erg belangrijk en fijn. Je krijgt dan zoveel meer terug.”

Mocht je nu meer van Myles Sanko willen zien en horen, bezoek dan zijn Facebook pagina.

Myles Sanko live

Myles Sanko live