Sold Out show van DeWolff

Met Mother's Cake en Morganas Illusion in het voorprogramma

Tekst: Jos Nabuurs, Foto's: John Rutten ,

Pablo van de Poel zingt "Baby I'm coming home tonight". Het is een regel uit het prachtige nummer Outta Step & Ill at Ease. Het nummer gaat over heimwee naar de geliefden en je familie. Het liedje is geschreven tijdens een tour in Madrid, maar past ook bij vanavond. In een uitverkocht Poppodium Volt in Sittard is het vanavond een "home coming"-concert van DeWolff. Al weken verlangt Sittard-Geleen naar dit concert.

In het voorprogramma staat de nieuwste psychedelische rock sensatie uit Sittard-Geleen; Morganas Illusion. Sia, Bas en Vince (jongste broertje van Pablo en Luka van de Poel) zijn onderwerp van de bekroonde documentaire "Rocknrollertjes" van de VPRO. Morganas Illusion maakt een geweldige artistieke ontwikkeling door. De teksten en muziek hebben al een ongekende diepgang en invloeden van Alex Turner en zelf Jim Morrison zijn hoorbaar. Ze zijn klaar voor Paradiso.

Het Oostenrijkse Mother's Cake maakt mooie moderne sonische progressieve rock. Het drietal verrast met een sterke set. Mooie stem, goede ritmen en Mother's Cake laat zien dat er ook goede bands uit het buitenland aankomen.

DeWolff heeft voor vanavond bijzondere vrienden meegenomen. Mischa Porte, Stefan Wolffs en twee zangeressen vormen het cadeautje van DeWolff aan hun home town. Alvorens enkele momenten te noemen moet er een enorm compliment worden gemaakt aan Limburger Niels Jensen. Hij slaagt er elke keer in een geweldig geluid te mixen dat elk concert van DeWolff iets magisch geeft.

Onuitputtelijke energie, grandioos muzikantschap, grenzeloos enthousiasme en een 'speel-alsof-het-je-laatste-show-is'-mentaliteit die anno 2016 uiterst zeldzaam is. Dat zijn de elementen van de geweldige set die DeWolff vanavond in Sittard brengt. Poppodium Volt wordt zelfs twee keer helemaal stil. De uitvoering Medicine en Tired of loving you zijn twee klassiekers die een intens rustmoment brengen in een gebalanceerde set. Het liedje Love Dimension symboliseert de connectie tussen de band en publiek.

De productie door Poppodium Volt loopt perfect. Enig kritiekpunt: er waren zoveel mensen die geen kaartje hebben kunnen krijgen, dat een volgende keer twee concerten moeten worden overwogen. Wedje dat die beide sold-out zijn. Op 21 januari is DeWolff te zien in de Bosuil te Weert.
 

Mother's Cake in Volt, Sittard

Mother's Cake in Volt, Sittard