BETH met HART en ziel BETH met HART en ziel

Magnetische aantrekkingskracht in een volle Limburgzaal

, Raymond Kruijen, foto's Antoine Bongers

BETH met HART en ziel

Magnetische aantrekkingskracht in een volle Limburgzaal

Raymond Kruijen, foto's Antoine Bongers ,

Er zijn van die artiesten die een magnetische aantrekkingskracht op een publiek hebben. Beth Hart mag zeer zeker tot die categorie gerekend worden. Een volle Limburgzaal in het Heerlense theater is daarvan het bewijs. En natuurlijk wilde 3voor12 het optreden van deze rasartiest niet onbezocht laten.

Het publiek heeft zich mogen “opwarmen” aan de muziek van voorprogramma Qeaux Qeaux Joans. Een niet altijd even dankbare taak wanneer iemand als Beth Hart in de startblokken staat.

De eerste twee nummers opent Beth rustig achter haar piano, alvorens te ontladen op het podium. Echter het maakt niet uit of ze nou zit of staat, ze ademt zoveel energie en emotie uit dat het je niet onberoerd laat. Het publiek eet dan ook spreekwoordelijk uit Beth’s handen. Het maakt niet uit of ze nou nummers speelt  van haar laatste album ‘My California’ (zoals het mooie ‘Everybody Is Sober’), oudere nummers (‘Good As It Gets’, ‘One Eyed Chicken’ en ‘Waterfalls’) of covers. Haar stem is natuurlijk haar sterkste troef. Met een natuurlijke vibratie in haar stem en teksten uit het leven gegrepen verstaat ze de kunst om te blijven boeien. In haar begeleidingsband speelt op toetsen Nederlander Will Maas (onder andere Ilse DeLange) mee, dus met de muzikale omlijsting zit het ook wel snor. Ook haar nummers ‘Chocolate Jesus’ en de singel ‘I’ll Take Care Of You’ van het ‘Don’t Explain’ album, met gitarist Joe Bonamassa, slaan heerlijk aan.

De Limburgzaal barst uit zijn voegen wanneer Beth inzet voor haar mega hit ‘L.A. Song’. Beth komt maar liefs terug voor vijf nummers, waarbij de Etta James cover ‘I’d Rather Go Blind’ en haar hartverscheurende ballad ‘Leave The Light On’ de slagroom op het toetje zijn.  

Bij het verlaten van de zaal zag ik veel tevreden gezichten, waaruit je mag concluderen dat het een erg goed optreden is geweest. Voor mij géén vraag maar eerder een feit. Beth Hart steekt goed in haar vel en behoort tot de top in haar genre.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg