Dj Nymfo in China dagboek (deel 1)

Een rugmassage tijdens het pissen op de plee

Maurice Kamps, ,

Nymfo is een drum and bass dj uit Weert, die deel uitmaakt van Red Zone. Deze maand draait hij twee maal in De Volksrepubliek China. Op kerstavond stond hij in de chique Club Cargo in de Chinese hoofdstad Beijing. Voor 3VOOR12/LIMBURG houdt hij een dagboek bij. Deel één van zijn Chinese avontuur.

Een rugmassage tijdens het pissen op de plee

Bij aankomst in hadden we eigenlijk meteen twee afspraken, waaronder een interview met een Chinees muziektijdschrift. Gelukkig ben ik hier met iemand die Nederlands en Chinees praat, anders kun je jezelf hier niet redden. Chinezen spreken bijna geen Engels, uitzonderingen daargelaten uiteraard.

De echte Chinees viert eigenlijk geen kerst, alleen op toeristische plekken zie je wel kerstversieringen. Club Cargo was ontzettend chique, het was ergens in een verlaten steeg op de derde etage van een pand waar we met de lift naartoe moesten. Er was zware security en toch was het allemaal iets fancyer dan een drum and bass club in Nederland of België. Toen ik binnenkwam was de tent al helemaal vol. Ik denk dat er een man of achthonderd waren. Club Cargo heeft een superdik soundsystem en het publiek was fokking enthousiast.
De Chinezen gaan wel op een iets andere manier uit. In de hoekjes en aan de zijkanten staan allemaal tafeltjes, waar van die hippe vogels kleine hapjes eten en whisky per fles bestellen. Op de dansvloer is het puur dansen dus.

Het land is ontzettend indrukwekkend, je kunt je niet voorstellen hoe groot Beijing is, een stad met dertien miljoen inwoners. Ik zit nu in Tianjin, een stad met tien miljoen inwoners, in een hotel waar je je tot twee uur ‘s nachts kunt laten scheren, masseren etc. De mensen zijn zo ontzettend gastvrij, dat ik me af en toe "schuldig" voel. Ze doen alles voor je en verdienen in verhouding geen fuck. Bijvoorbeeld een rugmassage tijdens het pissen op de plee. En nog veel meer gekke dingen.

Het verkeer is zo ontzettend chaotisch! Wel heel grappig om te zien. Het lijkt wel alsof er niet echt regels zijn en als auto's elkaar inhalen, toeteren ze. Dus je kunt je wel voorstellen hoe dat hier klinkt! Links en rechts inhalen, geen probleem hehe. Je mag ten allen tijde op een kruising rechts afslaan. Ook al is het groen, mensen lopen midden (!) op straat / rotondes / kruispunten. Totale chaos dus.

Alles is supergoedkoop! Eén euro voor een dik ontbijt, vijf euro voor een half uur met de taxi, tien euro voor één uur massage, negen euro voor een businessklas hotelkamer met alles erop en eraan en ga zo maar door. Verder eigenlijk weinig agressie op straat, het enige waarvoor je op moet passen is zakkenrollers.