Vijfentwintighonderd handtekeningen op weg naar stadhuis Venlo Vijfentwintighonderd handtekeningen op weg naar stadhuis Venlo

Vrijwilligers perron55_ bieden petitie aan

, Kees van den Berg,

Vijfentwintighonderd handtekeningen op weg naar stadhuis Venlo

Vrijwilligers perron55_ bieden petitie aan

Kees van den Berg, ,

Robin Peters, hoofdinitiatiefnemer van de actie ‘Don’t Stop The Music’ biedt samen met zijn vierenzeventig medevrijwilligers van Perron55_ op 26 oktober de meer dan vijfentwintighonderd handtekeningen aan die zij de afgelopen weken via internet en op straat verzamelden. En zij willen daarbij graag zo veel mogelijk sympathisanten van perron55_ zien.

Vrijwilligers perron55_ bieden petitie aan

Het is dinsdagmiddag 25 oktober, een paar minuten voor één, de GSM trilt en Tim Arts, een van de vrijwilligers van het Venlose poppodium Perron55_ hangt aan de lijn: “Morgen bieden we op het stadhuis om half zeven vijfentwintighonderd handtekeningen aan. Wil je er wat over schrijven zodat er zo veel mogelijk mensen ons komen steunen?” Het valt niet te ontkennen: Perron55_ is in beweging geschoten. Het vertrek van teammanager Marcel Tabbers is door de vrijwilligersschare aangegrepen om een positieve boodschap over hun poppodium af te geven: Een actie bestaande uit een petitie en een brief richting het college, de gemeenteraad en de commissie Economische Zaken, Toerisme en Cultuur (ETC). Deze brief zou oorspronkelijk op 13 oktober worden aangeboden, maar de commissievergadering waarin dat moest gebeuren ging niet door. Nu willen de vrijwilligers dan toch hun gezicht laten zien aan de Venlose bestuurders door het aanbieden van de petitie aan de recent benoemde burgemeester Hubert Bruls en ETC-commissievoorzitter Hay Janssen. De twee zullen uit de handen van vrijwilliger en hoofdinitiatiefnemer Robin Peters meer dan vijfentwintighonderd handtekening krijgen. Toch is Perron55_ als onderwerp niet geagendeerd voor de raadsvergadering van woensdag 26 oktober. Daarom gebeurt de overdracht er nét voor, rond vanaf half zeven ’s avonds, op het stadhuis in Venlo. En de vrijwilligers nodigen alle sympathisanten van Perron55_ en de ondertekenaars van de petitie uit om daarbij aanwezig te zijn.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg